25 Февруари, 2017 10:10 2 527 0

Притча за непоклатимата вяра

Когато Бог нарежда дори и дяволът му се подчинява.

Притча за непоклатимата вяра - 1

Имало една бедна жена, която била много религиозна. Веднъж, когато парите й не стигали дори да си нахрани децата, тя позвънила в местната радиостанция и оставила съобщение-молба към Бога за помощ. В същото време водещите на радиото се отнесли с разбиране и излъчили молбата й с надеждата думите й да докоснат някого от слушателите.

Един от слушателите бил атеист и решил да си достави удоволствието да се подиграе с непознатата. Мъжът научил адреса й, извикал секретарката си и й поръчал да купи много продукти. Тя се върнала с най-доброто месо, сирена и други вкусотии. Била доста учудена, когато получила следващото нареждане от шефа си: да достави продуктите на адрес и ако жената попита кой ги е изпратил, да каже: „Дяволът“.

Когато секретарката връчила продуктите на непознатата, тя била толкова благодарна, че се просълзила, непрекъснато благодаряла и благославяла момичето. Но на тръгване, секретарката попитала:

— А вие не искате ли да разберете кой ви изпраща продуктите?

Жената отговорила:

— Не. Това не е толкова важно, защото когато Бог нарежда дори и дяволът му се подчинява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА