Last news in Fakti

26 Февруари, 2017 09:12 3 454 0

На кого пръв да поискате и да дадете прошка

  • прошка-
  • простиш-
  • как
На кого пръв да поискате и да дадете прошка - 1
Снимка: Shutterstock

Всички говорят за важността на прошката, всички искат прошка, всички търсят прошка. За да продължат напред, за да се примирят, за да обичат повече. Но повечето хора забравят да погледнат навътре в себе си и първо от себе си да поискат и да си дадат прошка.

Често това се оказва един от най-трудните въпроси, но и най-омаловажаваните процеси, защото явно хората смятат, че няма нужда да прощават на себе си. А истината е, че ако не сме способни да простим на себе си, не можем да простим истински и на другите.

Ако искаме да живеем щастливo, да познаваме себе си, да обичаме себе си и другите, трябва първо да си простим за нещата, които не са били правилни, за нещата, които сме правили и за тези, които не сме успели да направим, а сме искали.

Прошката към себе си започва с приемане и любов към цялата ваша същност. Това са двата основни фактора, които ще ви отведат към себепознанието. Когато се сърдите на самите себе си, вашата същност остава заключена в подсъзнанието ви и не може да се прояви.

Когато приемете себе си с всички недостатъци, грешки и желания и когато ги обикнете, тогава ще освободите истинската си същност. Обикнете ли и простите ли на себе си, ще можете да простите на другите с лекота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА