Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 21:11 1 340 0

Хвалби за Мерил Стрийп като Тачър

  • мерил стрийп-
  • тачър-
  • желязната лейди-
  • кино

Американската актриса Мерил Стрийп изигра блестящо ролята на бившия британски премиер Маргарет Тачър във филма „Желязната Лейди”, предаде Би Би Си. Лентата разказва за живота на легендарната дама, проследявайки ранните й стъпки на политическото поприще, където Тачър разчупва половите стереотипи, както и залезът на управлението й.

Критиците ахнаха от актьорското превъплъщение на Стрийп и въпреки че са ранни, в оценките преобладава положителното мнение за стореното от американката пред камерата. Според „Дейли телеграф” е напълно основателно да се чакат награди на лентата, чийто постер вече е окачен срещу сградата на Долната камара на британския парламент. „Гардиън” нарича играта й удивителна. В похвалите се вреди и „Дейли Мейл”, според който Стрийп е успяла да улови същината на Тачър и да я изнесе на екрана.

Очаква се филмът да стане достояние на широката публика през януари.

Ерата „Тачър” на Острова започва през 1979 г. след вълна от обществено недоволство и стачки, а финалът й е през 1990 година. Това е време на социална и икономическа промяна за британците, осъществена от консервативното правителство, което прави дълбоки реформи. Въпреки успехите, управлението на „Желязната Лейди” начертава разделителна линия – между бума на сектора на услугите и имотния сектор от една страна, и на застоя в индустриалното производство и безработицата от друга.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА