29 Март, 2017 05:45 1 576 1

Искате да отслабнете? Ето 3 ефикасни съвета

  • съвети-
  • отслабване-
  • килограми-
  • двинение-
  • хранене-
  • здравословно-
  • подкрепа

Повечето хора нямат воля и търпение, когато става дума за премахване на нежеланите килограми

Искате да отслабнете? Ето 3 ефикасни съвета - 1
Снимки: shutterstock

Топлите и слънчеви дни, на които все по-често се радваме, са причина много жени (а и мъже) да се замислят как да вкарат тялото си във форма и как да се отърват от килограмите, натрупани неусетно през зимата. Но отслабването не е лесна работа. Диети, упражнения и стриктен режим, които не всеки е в състояние да следва безусловно и упорито.

Повечето хора нямат воля и търпение, които са от решаващо значение за борбата с килограмите.
Но с капчица надежда и щипка оптимизъм може и да успеем да влезем във форма за лятото. Вижте три начина за отслабване, изпитани от три различни жени, които са се справили с нелеката задача да се отърват от излишните си килограми:

Движете се повече

Искате да отслабнете? Ето 3 ефикасни съвета

Има хора, които се опитват да тренират усърдно в продължение на седмица-две или повече, но не всеки е способен да се подложи на такива интензивни натоварвания в името на отслабването. Успехът се крие в движението — колкото повече, толкова по-добре. Кейти, която сваля 91 кг, и Брук и Хейли, всяка от които успява да свали по над 45 кг, всеки ден са правели по 10 000 крачки. Те са използвали мобилно приложение или тракер, за да следят постиженията си.

Поставянето на постижима цел, която може да бъде реализирана само с по-активно ходене, е добър начин за отслабване. Всъщност, това е един от последните топ съвети на треньора на знаменитости Харли Пастернак.

„Установих, че тренировките заместват храната по-прекрасен начин и елиминират стреса, което ме кара да се чувствам под контрол“, казва тя.

Ако вече сте започнали да ходите всеки ден, тогава добавете още упражнения към програмата си. Това е ключът към успеха.

Яжте съзнателно

Искате да отслабнете? Ето 3 ефикасни съвета

Повечето жени, които са успели да се отърват от значително количество килограми, са постигнали това чрез по-здравословно хранене и съзнателен избор.

„Приготвянето на храна у дома е един от най-ефикасните начини за контролиране на теглото“, казва Брук. Тя допълва, че този процес трябва да носи наслада, в противен случай няма да ви отведе при успеха.

Кейти, също следи стриктно какво яде. „Опитвам се да си позволявам да се храня навън и да се доверявам на избора си, който след това ще ме кара да се чувствам добре. Старая се да спирам да ям, преди да е станало късно. Питам се „Наистина ли искаш да изядеш това?“, обяснява тя.

„Ключът към успеха се крие в познаването на полезните и вредните храни за тялото“, казва жената и допълва: „Когато приемате здравословни калории, тялото само отслабва.“

Открийте мотивация около себе си

Искате да отслабнете? Ето 3 ефикасни съвета

За Бека помощта в процеса на отслабване идва от Weight Watchers. Така тя успява да свали излишни 45 кг. Тя използва подкрепата на общността и приложение, за да следи своите постижения.

„Можете да разглеждате свои снимки — как сте изглеждали преди и как изглеждате сега, за да съпоставяте външния си вид. Четете рецепти и съвети. Това е наистина мотивиращо“, казва Бека.

На свой ред Брук открива подкрепа в общността BBG. Тя казва, че да признаеш своите недостатъци, да споделиш своите цели и да се позабавляваш в компанията на съмишленици, я зарежда с енергия.

"Освобождаващо е, когато разбереш, че не си единствен. Когато имате повече подкрепа край себе си, не се чувствате изолирани и вървите уверено към постигането на успеха. Независимо дали ще бъде ваш най-добър приятел, човек, който е значим за вас, колега, родители или член на семейството, трябва да откриете някой, който да ви помага да продължавате битката с излишните килограми“, обяснява тя.

Искате да отслабнете? Ето 3 ефикасни съвета


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FUCK OF

    2 0 Отговор
    ОТЛИЧНА ПУБЛИКАЦИЯ....

    БРАВО !!!!!!