Last news in Fakti

3 Април, 2017 14:29 2 115 2

Дупка отпразнува рожден ден с торта и свещи (СНИМКА)

  • свещи-
  • торта-
  • рожден ден-
  • великобритания-
  • дупка-
  • пътища

Вече две години никой не откликва на молбите, пътната настилка да бъде поправена

Дупка отпразнува рожден ден с торта и свещи (СНИМКА) - 1
Снимка shutterstock

Проблемът с дупките по пътищата, е до болка познат на българските шофьори, които са принудени да минават през десетки, ако не и стотици дупки всеки ден. Но България не е единствената страна, чиито пътища са разбити и надупчени като швейцарско сирене. С дупките по пътищата се борят всички, независимо в колко "европейска" държава живеят.

Въпреки това, има места, където дупките по пътищата, за които никой нехае и които никой не намира време да запълни, са такава рядкост, че появата на подобен феномен оказва огромно влияние върху психиката на хората.

Един такъв пример дава британското издание „Метро“. То разказа историята на жителите на британското градче Плъмтри, близо до град Нотингам, които миналата седмица отпразнуваха с торта и свещи втория рожден ден на една дупка в пътното платно.

Дупката се появила за пръв път през март 2015 г. и останала на главния път в градчето. Оттогава тя застрашава безопасността на движението по пътя и е обявена за "враг" на местните шофьори и колоездачи.

И макар жителите на Плъмтри многократно да са подавали молби към общинските съветници на област Нотингамшир, с настояване тя да бъде премахната, те така и не откликват. А заради бездействието им дупката расте ли расте, радвайки се на благоприятните условия.

Вече две години дупката е неразделна част от живота на жителите в това малко градче. За това време те явно са свикнали с присъствието ѝ тъй като тази година ѝ организираха тържество за рождения ден с торта и свещи.

Може би някой ден дупката сама ще си замине и ще се настани в друг град.

Дупка отпразнува рожден ден с торта и свещи (СНИМКА)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Козел

    4 0 Отговор
    Такива дупки при нас вече са тиинейджъри...
    А първата снимка е явно за заблуда на матр'яла...
  • 2 ЕБ И ГИ

    2 0 Отговор
    Такава дупка в София направи БОЙКО кмет на София. Покажете муя моля.
    И ще се оправят нещата. Той ще отиде там да я оправи ще стане кмет после.министър прецедател после знаете. Но да пазим нашите пътища от нови дупки, че ако чуе и дойде. Пак ставаме олелее цветна градина.