Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 07:30 8 120 0

Ален Делон разпродаде част от вината си

  • вино-
  • ален делон-
  • търг

В Париж на търг беше продадена част от колекцията вина на знамения френски актьор Ален Делон. Близо 1000 бутилки от отлежалото вино бяха продадени за три пъти по-висока от предвидената сума – 250 400 EUR. Делон е събирал колекцията в течение на няколко десетилетия. Търгът се е провел в престижния френски ресторант „Фукетс” на Елисейските полета.

Експертите признаха, че цените на някои вина значително са надвишили пазарната стойност, което е било в резултат на факта, че бутилките вино са собственост на известния френски актьор. На етикетите е било отбелязано не само региона, от който е виното, но също така, че са от личната колекция на Делон.

За да се сдобие с няколко бутилки вино специално за търга е дошъл милионер от Китай. Той е поканил Делон да бъде негов гост в далечната източна държава.

Сред най-скъпо продадените вина е бутилка „Шевал блан” реколта 1947 г. за сумата от 20 000 EUR, коняк „Бискюи Дибуше” от 1840 г. на стойност 1250 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА