Last news in Fakti

15 Май, 2017 00:30 11 985 4

НЕ! на сутиените - за по-красиви и здрави гърди

  • сутиен-
  • гърди
НЕ! на сутиените - за по-красиви и здрави гърди - 1
Снимка: Shutterstock

Сутиенът може повече да навреди отколкото да помогне, се твърди във все повече проучвания, които доказват различни ползи от отказването от сутиените. Изборът дали да носите сутиен или не зависи най-вече от формата на гърдите и възрастта ви. Ето ви три причини защо да НЕ носите сутиен:

1. По-добра форма на гърдите

Поради това, че сутиенът подпира гърдите в една определена позиция, отслабват мускулите, които ги държат стегнати. Резултатът от това е по-бързо увисване на гърдите.

2. По-добро здраве на гърдите

Според статистиката африканските жени, които никога не са слагали сутиен, заболяват от рак на гърдата много по-рядко от европейките и американките. Това не е категорично доказано, тъй по-голямо влияние оказват фактори като генетичната предразположеност и начина на живот.

Но пък е доказано, че носенето на сутиен намалява растежа на тъкани в областта на гърдите, което се отразява както на формата на бюста, така и на различни заболявания, рискът от които се намалява.

Неносенето на сутиен намалява потенето, кожата може да диша и не се замърсява толкова, колкото когато сте със сутиен.

3. Повече удобство

Банели, дантели, подплънки, презрамки, бодящи закопчалки... За жената е невероятно облекчение в края на деня да се прибере у дома и да свали сутиена си.

За повечето жени е ясно, че неносенето на сутиен няма как да се превърне в постоянна практика, тъй като определени случаи, дрехи и обстоятелства не го позволяват. Но все пак можете да позволите на гърдите си да се чувстват свободни по-често.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЕДО ВЛАДИКА

    21 1 Отговор
    Вени, има жени които трябва да носят задължително, защото може да ги сбъркат с някой мъж.Има жени, които НЕтрябва, защото Природата ги е надарила...колкото трябва.Има и такива, които непременно да носят ,защото може да ги изгубят някъде.
    Въпрос на избор за всяка жена
  • 2 Morgoth

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Изборът дали да носите сутиен или не зависи най-вече от формата на гърдите и възрастта ви.

    Това казва всичко.
  • 3 жомата

    4 0 Отговор
    леле...една колежка седи срещу мен в момента, като гледам е чашка Д...представям си без сутиен...майко мила
  • 4 незнайко

    1 0 Отговор
    СВОБОДНИ ГЪРДИ ЗА ВСИЧКИ ЖЕНИ ! УРА !