Last news in Fakti

14 Юни, 2017 20:30 15 988 15

Единствената заснета реална битка на Брус Лий

Единствената заснета реална битка на Брус Лий - 1

Преди дни бе разкрито единственото заснето видео от една от състезателните битки на иконата Брус Лий. В него той се изправя срещу един от най-добрите му ученици в смесените бойни изкуства - Тед Уонг. Ако се чудите, защо те са екипирани с толкова много протектори - такива са били правилата по това време в смесените бойни изкуства или по модерно MMA.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батка

    15 57 Отговор
    Тия ша ги бия и двамата заедно. :)

    Коментиран от #2

  • 2 ТАТКО ТИ

    46 2 Отговор

    До коментар #1 от "Батка":

    Я ДА СА ПРИБИРАШ ПРИ МАЙКА СИ ЧЕ ПОСЛЕ ПАК ША ОРЕВЕШ ОРТАЛЪКА.
  • 3 Име (като гост)

    51 0 Отговор
    Велик майстор , какъвто се ражда рядко на тази земя .
  • 4 mediator37

    28 1 Отговор
    А на мен ми се изписва "Този видеоклип не е на лице."
  • 5 ААА

    8 9 Отговор
    Велик киноартист , довел до масовото популяризиране на източните бойни изкуства, не толкова популярни до тогава.Брус Лий запълни една ниша във филмовото изкуство седяла празна до тогава , и се превърна в легенда. Епична и чутовно велика състезателна битка, срещу негов ученик,отгоре до долу с кори и протектори, сакън да не си направят по някоя синина. Истинските шампиони ,оставили велика диря, не са ходили да се снимат по филми,защото това би било под тяхното достойнство,а са мазали ринговете с кръв, сълзи и сополи, и са се доказвали в реални боеве , срещу равностойни противници , и такива като Брус Лии ,да правят филми за такива като тях. Образно казано- Конър Макгрегър да покани на двубой Джейсън Стейтън. Имало е и такива предложения от алчни за пари мениджъри да организират двубой между Брус Лии и шампиона по бокс тежка категория , тогава това е бил Мохамед Али. От щаба на шампиона по бокс казват - добре , да уточним парите. А Брус Лии отговаря пред захапалите го журналисти , няма да се бия , защото на ринга трябва да има срещу мен трима шампиони по бокс , за да сме равностойни , и в крайна сметка се измъква като пр..ня през гащи , въпреки многото обещани пари. Имало е и други покани о Япония , и в крайна сметка нито едно снимано доказателство извън снимачната площадка , за големите му бойни умения.А като решите да видите какъв боец е бил Мохамед Али , влизате в нета и си намирате повечето от двубои.

    Коментиран от #6

  • 6 fight club

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "ААА":

    Най големите майстори на бойни изкуства нито са се снимали нито са участвали в комерсиални боеве както даваш пример с боксьорите.
    Първо трябва да се прави разлика между битка на живот и смърт каквито са били повечето в старо време и днешните бокс и ММА двубои.Голяма част от битките са завършвали със смърт и то за секунди а не като сега да въртят рундове.
    Ако бяха се били Брус Ли и Мохамед Али по кои правила щяха да играят?На бокса? Защото в JKD изкуството на Брус Ли няма ограничения.Ако ползваш пълния му потенциал можеш лесно да убиеш човек,а едва ли това е била целта на срещата.Ако не го ползваш и пазиш другия тогава пък има риск някой да каже че си слабак.
    За това е имал основание да откаже.
    Все едно сега някой да каже че Нинджитсу не е изкуство защото никой нинджа не е победил боксьор.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 евтим

    9 2 Отговор
    МНОГО ХУБАВО ВИДЕО
  • 8 муХУМОРка

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "fight club":

    Те затва и джедайте не ги пускат на ринга, щото ползват СИЛАТА и чупят прешлена на опонента с първият гонг, а мача не е интересен...
  • 9 ААА

    1 8 Отговор

    До коментар #6 от "fight club":

    Гледай сега , не е толкова просто. и аз сигурно мога цял живот да блъскам крушата, да чупя стойки , и да издавам звуци на котка в разгонителен период, но всяко нещо се познава в сравнението ,как да кажа , че някой е много добър , само по неговите думи. Или че бил измислил някакъв убийствен и неподражаем стил. Хиляди години най-доброто дошло от древността , лежи на основите на гръко-римската борба,и там битките са били винаги на живот и смърт, в по изчистен вид нещо като сегашният ММА , но без намесата на съдията. Та вярвам на някой бит, трепан , и направил 30-тина победи.Другото са тинейджърски фантазии. И тези състезатели да не би да не тренират за бързина, удар ,експлозивна сила,издържливост, в обстановка най-близка до реалната. Има в нета част от тренировки , за кондиция,примерно Флойд Меуедър скача на въже, и др. , и режисьора не може да измисли това което той прави, и бързината с която го прави, и човека не случайно е шампион , и му трябва индустриален кантар , за да може да си претегли парите.

    Коментиран от #12, #15

  • 10 danko

    1 2 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=C654x3zpqps
  • 11 ААА

    1 3 Отговор
    /www.vbox7.com/play:4ab219d334
  • 12 Майстори

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ААА":

    Разбирачи голями сте.Работете

    Коментиран от #14

  • 13 ласйкх

    0 2 Отговор
    Ето го>https://www.youtube.com/watch?v=kUYHGhhtDNY
  • 14 ААА

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "Майстори":

    Колкото е трябвало сме работили докато сме били по млади, сега можем да си лежим и на стари лаври.
  • 15 fight club

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "ААА":

    На големите майстори никога не им е трябвало да се доказват.Философията на източните бойни изкуства е да се пребориш първо със себе си,няма нужда да се млатиш с някого на ринга за да постигнеш съвършенство.Морихей Уешиба да не би да се е доказвал с чували пари и боксьорски битки?
    А разликата в подготовката на военни и спортисти е голяма.Така няма гаранция че ако си шампион по ММА или бокс непременно ще можеш да победиш някой обучаван от ФСБ,ЦРУ или Мосад да изпълнява определени мисии.И на никой от тези хора дори не си чувал името.
    А за Брус Ли няма какво да говорим човекът си е отишъл но е оставил наследство което никой ММА или бокс шампион няма.
    Все пак ММА е взаимствал повечето си похвати от JKD на Брус.
    Тъпото е че повечето съвременни олигофренчета които се захласват по ММА въобще не знаят за това.