Last news in Fakti

6 Декември, 2011 17:54 5 218 0

Разнообразие от ритми в първия албум на Нели Петкова

  • нели петкова-
  • музика

Певицата Нели Петкова подготвя самостоятелен албум. Компилацията ще съдържа 12 песни на български, английски и испански език. „Първият ми самостоятелен проект е съвкупност от електроника, денс, български народни интонации, етно и R’n'B. Работя с голям екип от български и чужди автори“, разкрива музикалната дива в ProИнтервю. На меломаните обещава, че албумът ще е изключително разнообразен и динамичен.

Нели Петкова стартира солова кариера през юли в творчески тандем с MIRO GEE – Миро Гечев, който е и музикален продуцент на изпълнителката. За него тя казва: „ Радвам се, че познавам човек зареден с толкова много вдъхновение! Негови песни се слушат из цяла Европа“.

Иначе Нели Петкова би записала дует с рапъра Ъшър, а от родните изпълнители предпочита съвместна песен с Мария Илиева.

За отношенията си с шоумена Слави Трифонов певицата споделя, че са нормални, „каквито винаги са били до този момент“. Раздялата си с шоуто тя обяснява с музикалното си развитие. „Имам какво да кажа чрез музиката, която правя и имам свободата да я изразя по начина,по който искам. Сега отговорността е изцяло моя и всяка следваща песен изгражда моя облик като артист. Чувството е страхотно“, коментира изпълнителката.

„Много са хората, от които съм се учила. Вокалните педагози, с които съм работила, са Мария Колева, Чонка Чалъкова и Жоро Мирчевски. Продължавам да се развивам, уроците по пеене са много важни за мен. Много са артистите, на които се възхищавам и от които продължавам да се уча. Celine Dion е една от любимите ми певици. Тя е невероятен артист и не спира да ме вдъхновява“, допълва тя.

На въпроса от коя песен черпи вдъхновение Нели казва: „Народната песен "Калиманку Денку" е една от любимите ми песни. Чувствам я много близка до себе си и винаги я изпълнявам с голямо удоволствие! Тази песен е една от класиките в българското народно творчество“.

„Най-важният урок, който съм научила, е винаги да довеждам нещата до край и никога да не губя вяра в себе си“, казва за житейските мъдрости нежният глас на българската музика.

 

Всеки може да зададе своя въпрос към Нели Петкова.

Цялото интервю четете в Probook.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА