Last news in Fakti

9 Декември, 2011 13:03 2 145 0

Нели Петкова може да издаде албум с народни песни

  • нели петкова

С голямо удоволствие бих издала албум с български народни песни, признава в ProИнтервю поп певицата Нели Петкова. Възможността за фолклорна компилация се харесва на изпълнителката, която е завършила народно пеене.

Фолклорът определя като „визитната ни картичка пред Европа”.  „Когато дойде точното време, ще се случи. Сега съм се фокусирала изцяло върху подготовката на първия ми самостоятелен проект“, допълва певицата. Нели Петкова самостоятелен албум от 12 песни на български, английски и испански език. 

Нели коментира и реализацията на музикалните таланти – те успяват в чужбина, но за развитие у нас нямат желание: „Тъжно е, че младите таланти не намират смисъл да останат в България и да се развиват тук. Много са причините за това. Промяната трябва да дойде в нас самите, да не позволяваме да се обезличаваме и да мислим позитивно“.

Нели Петкова признава още, че е мислила за псевдоним, с който да се налага на пазара, включително и в чужбина, но в крайна сметка решила да остане с името, с което е популярна у нас. „Мисля, че музиката е в основата на всичко и тя изгражда образа на артиста“, аргументира се тя.

Всеки може да зададе своя въпрос към Нели Петкова.

Цялото интервю четете в Probook.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА