Last news in Fakti

8 Декември, 2011 12:47 1 436 0

Блър с награда за цялостен принос

  • блър-
  • музика

Рок бандата Блър ще бъде отличена за цялостен принос в развитието на музиката на следващите музикални награди „Брит“, предаде Би Би Си.

Важното отличие идва след 21 години музикално творчество и 17 години след излизането на най-успешния албум „Parklife”, с който групата грабна 4 награди „Брит“.

„Това е страхотно признание за цялата ни работа, за всички главоболия, за радостта, които са минали през тази банда“, заяви фротнменът Деймън Олбарн.

Предишната награда за бандата е от 1995 година, когато групата е в пика си. Последва затишие в развитието на бандата, тъй като членовете й се впуснаха в други проекти. Преди три години паузата приключи с турне и участие в големи фестивали на Острова. 

Блър се ражда през 1989 година в Лондон и допринася за налагането на бритпопа като най-масовия музикален стип на Острова.

Церемонията ще се състои през февруари догодина, но няма данни дали рокаджиите ще участват в програмата на шоуто.

Носители на приза за цялостен принос са още Оейзис и Пол Маккартни.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА