22 Февруари, 2012 10:31 2 152 0

Адел вдигна две награди „Брит“ и среден пръст

  • адел-
  • брит-
  • музика

Поп дивата Адел си тръгна с две статуетки от снощната церемония по раздаването на наградите Брит. Това е поредно признание за младата певица, която грабна родните призове за най-добър албум и за най-добър женски изпълнител, предаде Би Би Си.

„Толкова съм горда да бъда британка и да развявам нашето знаме“, заяви щастливата изпълнителка.

Успехът на Адел бе замъглен от прекъсването на речта й при получаване на наградата за най-добър британски албум. Певицата демонстрира самочувствие и вдигна среден пръст пред погледа на извиняващия се водещ Джеймс Кордън.

Певицата контрира, че ще видят скоро и поднесе извинения, че не е искала да обиди никого. Водещият искаше да обяви финалното изпълнение на церемонията – на Blur, докато певицата обясняваше колко се радва на приза.

Колдплей бяха отличени като най-добрата британска група, а най-добрият певец е Ед Шийрън, който грабна и приза за пробив.

Най-добрата чуждестранна певица е Риана, а най-добрият чуждестранен певец – Бруно Марс.

Наградите „Брит“, считани за аналог на американските „Грами“, се раздават от Британската асоциация на звукозаписната индустрия.

Само преди седмица Адел получи цели шест статуетки "Грами" в Лос Анджелис.

Всички спечелени отличия са показателни за силната година на младата британска певица. Вторият й албум „21“ продаде 17 млн. копия по света и оглави класациите в 24 държави.

Най-добрата британска песен за 2012-та е на младоците от One Direction. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА