Last news in Fakti

18 Юли, 2017 04:29 10 030 2

БЯГАЙ! - един от най-добрите филми за 2017

  • get out-
  • бягай-
  • филм-
  • расизъм-
  • страшен филм-
  • хорър

БЯГАЙ! (Get Out), най-нашумелият в последно време филм на режисьора Джордан Пийл,
разказва за чернокожия Крис (Даниел Калуя) и неговата бяла приятелка Роуз (Алисън Уилямс), чиято връзка е достигнала до важния и често неловък етап за повечето двойки - запознаването с родителите. Когато Роуз кани Крис да я придружи на уикенд в провинцията при нейното семейство, изживяването се оказва дори по-притеснително и неприятно, отколкото двамата са очаквали. Първоначално Крис смята, че причината за странното държание на околните се крие в това, че е чернокож, но впоследствие открива далеч по-страшната и стряскаща истина.

Шедьовърът на Пийл не случайно се смята за един от най-добрите хорър филми в последно време, спечелил близо 30 милиона долара в рамките на първите два дена от излъчването си по американските кина. “Филмът е много повече от типичния страшен филм”, казва той. Тук на едно място са събрани тази загадъчност и тръпка, която всеки хорър филм трябва да притежава, но не отсъства и хуморът и задълбочеността, която всеки добър филм е задължен да има. В рамките на час и половина Get Out показва на гледащите какво означава да бъдеш черен в Америка, като не веднъж се засягат важни аспекти от расизма в днешно време.

Не е изненадващо, че филмът предизвиква различни реакции у гледащите: доката някои го определят като нов и свеж, други смятат, че филма има за цел да представи белите в лоша светлина и може да се определи като расистки.

Независимо от противопоставящите се мнения, Get Out цялостно може да бъде определен като успешен, след като получи рейтинг от Ротен томейтоус, американски уеб сайт, съдържащ рецензии, оценки, критики, информация, новини и база данни за филми - 99%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Garfield

    2 4 Отговор
    Filma naistina si go biva. Gledah go vchera i sko trqbva da sym chesten nih go gledal otnovo
  • 2 ГНИДА

    3 3 Отговор
    Точно този филм не ми хареса ! Липса на напрежение първите 3 /4 , бавно и мудно развитие , поставен е въпроса за расовото разединение за сетен път .........И последните минути -заслужаващи повече специални ефекти ( говоря за тъпотията да правиш мозъчни операции в среда не позволяваща клъцването на апендикс ... Без екип , просто с банки и кофа за отпадъците , жалко .....