Last news in Fakti

27 Декември, 2011 11:54 914 0

Депардийо ще играе Строс-Кан

  • депардийо-
  • строс-кан

Изабел Аджани ще влезе в ролята на съпругата на френския икономист

Френският актьор Жерар Депардийо ще се превъплъти в ролята на бившия изпълнителен директор на МФВ Доминик Строс-Кан. Очаква се на Депардийо да партнира Изабел Аджани, която ще изиграе съпругата на Доминик Строс-Кан.

Режисьор на филма ще бъде американецът Абел Ферар, направил име с "Опасни игри" и "Лошият лейтенант", а сценарист - Крайст Зуа.

Сюжетът ще се върти около събитията, довели до оставката на Строс-Кан като изпълнителен директор на МФВ заради секс скандала с гвинейската камериерка от хотел "Софител" в Манхатън.

В историята ще има и добавени допълнителни елементи, почерпени от секс скандала с Моника Люински, в който навремето се забърка екс-президентът на САЩ Бил Клинтън.

През май 2011 г. Строс-Кан бе задържан на летището в Ню Йорк при опит да напусне САЩ по обвинение в изнасилване. Дни по-късно той доброволно подаде оставка като шеф на МВФ. В крайна сметка обвиненията срещу него отпаднаха, но скандалът сложи край на политическите амбиции на Доминик Строс-Кан.

Преди това той бе фаворит в социологическите проучвания за президентските избори във Франция, като се очакваше на тях той да детронира сегашния президент Никола Саркози.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА