Last news in Fakti

31 Октомври, 2011 17:35 10 787 4

Голите украинки и срещу Строс-Кан (видео)

  • фемен-
  • украинки-
  • строс-кан-
  • феминизъм

Украинските активистки от ФЕМЕН проведоха поредна акция по монокини. Този път напористите блондинки протестираха срещу бившия шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан, който сдаде поста след няколко секс-скандала и арести за обвинения в опити за изнасилване. Историята започна с оплакване на камериерка от хотел в Ню Йорк, която твърди, че Строс-Кан искал да я принуди да правят секс.

Преоблечени именно като чистачки и секси-домакини, активистките от ФЕМЕН протестираха в Париж срещу унизителното отношение на финансиста към жените.

Демонстрацията по голи гърди се проведе пред дома на французина, гарнирана с метли и други съоръжения за чистене. “Излез, ако си мъж“, скандираха недоволните защитнички на женските права и тропаха по вратата на Строс-Кан, след което почистиха паважа пред дома му. В арсенала им влезе и популярната песен “Voulez vous coucher avec moi ce soir”. Те настояват Строс-Кан да бъде изолиран от политиката и обективно разследване на обвиненията.

Демонстрацията приключи с намесата на полицията.

Преди два дни дамите от ФЕМЕН протестираха пред стадиона в Лвов в строеж. Те не са доволни от имиджа им на леки жени и проститутки и твърдят, че Евро 2012, на което Украйна е домакин, заедно с Полша, има за цел да стимулира този бизнес.

Предишната им акция бе срещу зоологическа градина и лошото третиране на животните там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван

    0 0 Отговор
    Така искам да я гепя и аз !
  • 2 капитен

    0 0 Отговор
    стани полицай в Украйна бе Иване
  • 3 украинец

    0 0 Отговор
    а я и не знал, что у нас творится))
  • 4 тираджия

    0 0 Отговор
    хахахаха:) - "....Те не са доволни от имиджа им на леки жени и проститутки...." - хем недоволни от имиджа, хем облечени като проститутки....а и тоя имидж кой им го е изградил, ако не самите те - във Франция са "на всеки километър" по междуградските пътища.