Last news in Fakti

3 Януари, 2012 18:19 2 199 0

Град от лед в Китай

  • лед-
  • китай-
  • фестивал-
  • ледени фигури

Майстори създадоха масивен град от лед в Китай. Конструкцията ще е домакин на традиционния фестивал на ледените скулптури, който се провежда в град Харбин, провинция Хейлонцзян. Градът е издълбан в огромни ледени блокове и разполага с цели сгради, съобщава британският вестник „Дейли телеграф“.

Ледената приказка започва на 5 януари и продължава цял месец. За да се насладят на изяществото на ледените фигури, всяка година в провинцията пристигат милиони туристи от цял свят.

Фестивалът се провежда в 1963 година, но спира за няколко години заради Китайската културна революция. От 1985 г. изданията му са подновени. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА