Last news in Fakti

3 Януари, 2012 18:46 2 387 3

Първите младоженци за 2012-а си хванаха кумове от улицата

  • пловдив-
  • младоженци-
  • кумове

Три ромски брака в гражданското белязаха старта на годината в Пловдив

Три ромски брака белязаха старта на новата година в "Радостни обреди" Пловдив, но сватбите минаха не само без тъпани и акордеони, но даже без булчински рокли и марша на Менделсон, съобщи "П\од тепето" . От години насам обредниците не помнят жители на Столипиново да напират да слагат подпис, защото там масово живеят без брак, а девойките пристават още на 12-13 години. Сега обаче мургавите масово поемали към Германия и Франция, а за да емигрират със семействата си, трябвало да имат сключен брак. Такъв е случаят и с първите за годината младоженци, които след седмица летят за Марсилия. 38-годишният Любомир Маджаров вече се уредил да слага изолации и се върнал по празниците да вземе при себе си Севджан и трите им деца. И макар да живеят заедно от 11 години, нямали брак, затова се наложило да сложат параф в гражданското. И през ум не им хрумнало обаче да водят със себе си кумове. Та се наложи да дърпат случайни минувачи от улицата. Младо семейство, което минаваше покрай Централния дом преди церемонията, бе атакувано от младоженците с молби и кандърми. Момичето и момчето се съгласиха да им станат свидетели с уговорката, че само ще полагат подпис и няма да си ходят на гости по Ивановден. Никакви мили семейни сбирки, поздрави по телефона и заеми, дебело подчерта непознатият кандидат кум. След като Любомир и Севджан приеха всички искания на бъдещите си „сродници“, церемонията приключи точно за две минути, без шампанско и музика. Ако обредничката не бе напомнила на младоженеца да целуне булката, той едва ли щеше да се сети. Любо и  33-годишната Севджан обаче казаха, че вечерта ще вдигнат празник по домашному с родата. Айде, да имате щастлив живот! Не ни познавате, няма и да ни опознаете. Направихме ви услуга. Сбогом, казаха кумовете на сватбарите.
Другите две двойки - също от Столипиново, се врекоха във вярност в късния следобед днес.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван

    0 0 Отговор
    леле с циганин рода не!
  • 2 попопо

    0 0 Отговор
    убава работа ама циганска
  • 3 слуха за превземането

    1 0 Отговор
    Сега обаче мургавите масово поемали към Германия и Франция, а за да емигрират със семействата си, трябвало да имат сключен брак.

    ----------------------------------------------------------

    Много много е прувеличен слуха за превземането на България от циганите ... , но инак за свястни цигани , например които "слагат излолации" има място и в България защото и тук се изкарват поне 1500 лева с тая професия с които в София живееш не по-зле от 3000 евро в Берлин. (В берлин най-малко наема ти е 1200 евро на месец .) От примера просто се вижда че в България дори циганите са под влиянието на масовата истерия "да емигрираме където и да било" и най-смешното е че за българите основна мотиващия е циганизирането на държавата а то се вижда че и циганите емигрират.... ха-ха-ха!. Май заплахата са арабите ама това ще стане ясно след още няколко години, когато заплатите в София ударят средно 1000 евро... И между другото за несвястни цигани има затвор и в Германия и у нас ( все повече ), малък свят ...