Last news in Fakti

28 Декември, 2017 21:44 2 134 4

2017 се оказа най-скандалната за конкурсите за красота

  • скандали-
  • конкурси за красота-
  • 2017-
  • мис вселена-
  • мис българия-
  • сара идан-
  • заплахи-
  • мис турция-
  • мис българия-
  • тамара георгиева

Тази година станахме свидетели на заплахи за убийство, съдебно преследване, шокиращи изказвания и грозни кралици на красотата

2017 се оказа най-скандалната за конкурсите за красота - 1
Снимка: БТА

2017 година се оказа една от най-лошите години за конкурсите за красота не само у нас, но и по света. Бляскавите събития бяха разтърсени от множество скандали.

Тъкмо когато мислехме, че недоразумението със сгрешената корона на "Мис Вселена" през 2015 г. и избирането на Антония Петрова за "Мис България 2009", която по-късно се прочу като "Мис Крокодил", ще си останат най-големите прецеденти в света на красивите, се оказа, че могат да се случат и още по-скандални неща, които да оставят своя отпечатък върху конкурсите за красота в чужбина и у нас.

Тази година се нагледахме на сцени и драми, които изместиха фокуса върху грозната истина, скрита зад тези наглед бляскави събития, прокламиращи, мир, любов и братство между народите.

Един мил жест за мир по време на конкурса "Мис Вселена" тази годиба стана причина за изблик на плашеща агресия. По време на събитието "Мис Ирак" Сара Идан реши да се снима заедно с "Мис Израел" Адар Ганделсман. Двете написаха в Instagram "Мир и любов", но Сара и майка й получиха множество жестоки заплахи за убийство. Това принуди цялото семейство на иракчанката да избяга в САЩ.

Друг фрапантен пример за скандал бе отнемането на короната на "Мис Турция" Ътър Есен, която в в крайно странен коментар в Twitter сравни цикъла си с кръвта, пролята по време на т. нар. опит за преврат в Турция преди година. Прокуратурата поиска максималната присъда от една година затвор за 18-годишната Ътър, обвинена в "публично оскърбяване на част от обществото".

У нас пък гръмна страхотен скандал след избирането за "Мис България" на Тамара Георгиева. Нейната визия предизвика масово недоволство. В мрежата се изписаха хиляди гневни коментари, както стана през 2009 г. с Антония Петрова. Ирина Папазова — организаторката на конкурса, който по никакъв начин вече не е свързан с престижния "Мис Свят", но носи името на страната ни и се свързва с красотата на българките, побърза да обвини за неуспеха фотограф, който снимал събитието, но умишлено загрозил кадрите. После имахме възможност да видим Тамара и по няколко телевизии, но визията й не изглеждаше по-различна. Георгиева не можа да извлече полза от негативния си имидж, а бе обвинена и че е надменна.

Положението стана още по-неприятно за Тамара, когато бившата организаторка на конкурса и шеста в конкурса "Мис Свят 1995 г." - Жени Калканджиева, изрази мнение, че младата жена задължително трябва да направи пластична операция на носа си и тя не би я допуснала до конкурса. За капак до нея в ефир се изказа и Антония Петрова, която също изяви негативно мнение за визията на Тамара.

Междувременно Ирина Папазова сама извади информацията, че представителката от Пловдив е имала повече първи места от Георгиева, но е получила по-малко втори и системата за точкуване е наклонила везните в полза на Тамара. Папазова също отправи заплахи чрез Фейсбук, че ще съди няколко физически и юридически лица за умишлено предизвикване на скандала.

И за да стане историята още по-невероятна, до прокуратурата бе подаден сигнал, с който се настояваше да бъде извършена проверка за закононарушения при провеждането на конкурса. Той бе депозиран от Николай Бареков, който обясни мотива си с изпитано "отвращение" от избора на победителка.

В последните дни преди Коледа станахме свидетели и на още една скандална случка. "Мисис България 2007" Анита Мейзер даде разтърсващо интервю за "Папараци" от Сливенския затвор. Миналата година тя бе осъдена на 3 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си и за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Анита сподели, че животът й няма смисъл. Тя отново намекна, че навън много хора планират убийството й и не знае как ще се опази.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г.З.

    3 0 Отговор
    Криворазбраната конкурсолизация.
  • 2 Голям прос

    4 0 Отговор
    Коя беше любителката на чашката? Тия конкурси са като конкурсите за работа. Отиват няколко за пълнеж и узаконяване, а победителя се знае предварително
  • 3 ДЕДО ВЛАДИКА

    3 0 Отговор
    Тези ,, конкурси" не са конкурси.За това и не ме интересуват, макар и упорито да ни ги натрапват !
  • 4 гощо

    0 1 Отговор
    Екатра си е мацката стига я плюхте!