31 Декември, 2017 21:49 9 261 1

10-те най-добри филма на 2017 г.

  • филми-
  • най-добри-
  • 2017

Качествени продукции и комерсиални хитове, които надминаха очакванията

2017 г. беше една от добрите години за киното. В нея имаше както качествени заглавия, така и хитове, които демонстрираха, че и комерсиалното кино може да произвежда качествени продукти.

През годината имаше и няколко изненадващи хита, които надминаха очакванията, както на критиците, така и на публиката.

От Факти.бг ви представяме 10-те най-добри филма на 2017 г.

1. Вестник на властта

Новият филм на Стивън Спилбърг събра невероятни актьорски имена като тези на Том Ханкс и Мерил Стрийп.

Лентата разказва историята на екипа на „Вашингтон поуст“, който през 1971 г. се бори за правото да публикува правителствени материали, разкриващи секретна информация за войната във Виетнам.

Филмът вече спечели голямата Награда на кинокритиците в САЩ. Той се очертава и като големия фаворит за наградите „Оскар“.

2. Дюнкерк

Военната драма на Кристофър Нолън се превърна в сензация през лятото като обра похвалите, както на критиката, така и на публиката.

Филмът разказва за евакуацията на британските военни от френските плажове в периода на масово нацистко настъпление.

Лентата не е типичният военен филм, като представя изключителен визуален и персонален поглед към войната като цяло. Филмът вече беше определен като най-добрата работа на Нолан.

3. Лейди Бърд

Продукцията на Грета Гъруиг получи рекордно високи оценки в сайтовете за професионална и любителска критика.

Черната комедия за съзряването на момиче в Калифорния се превърна в една от големите сензации по филмовите фестивали през тази година

Шантавата история превърна Сирша Ронан в истинска звезда, като е много вероятно след няколко месеца тя да грабне и „Оскар“.

4. Жената чудо

Много хора гледаха скептично на филма преди излизането му, но лентата на Пати Дженкинс беше истински триумф.

Филмът беше най-успешното комерсиално заглавие на годината и един от най-одобряваните филми за супергерои в историята.

Това беше и първият всепризнат успех от филмовата вселена на DC, като утвърди и мястото на жените в големите комерсиални продукции.

5. Формата на водата

Фантастичната драма е поредното великолепно заглавие от Гийермо дел Торо, което триумфира с наградата „Златен лъв“ от фестивала във Венеция.

Филмът разказва историята на обикновена жена, която по случайност разкрива странни експерименти в правителствена лаборатория. Историята става наистина необикновена, когато тя започва романс с водно хуманоидно същество, създадено в лабораторията.

Филмът е визуална и емоционална експлозия, която буквално предизвиква интелекта на зрителя.

6. Призови ме с твоето име

Лентата разглежда романса между две момчета по време на почивка в Италия.

Всъщност филмът на Лука Гуаданимо разглежда един бохемски свят, обитаван от интелектуалци и представители на елита на обществото.

Визуалната част в тази емоционална история е прекрасна, като филмът получи много позитивни оценки, докато беше по екраните.

7. Бягай

Рядко се среща филм на ужасите да получи толкова възторжени оценки , едновременно и от критиката и от публиката.

Чернокож мъж отива да се запознае с роднините на годеницата си в град, населяван изцяло от бели хора. Странни събития карат мъжът да си мисли, че в града има расистко напрежение, докато не разбира, че става въпрос за заговор, който е по-ужасяващ, от каквото и да си е представял.

Филмът може да ви заблуди, че засяга расови проблеми, но всъщност е невероятен психологически трилър, който се превърна в един от изненадващите хитове на годината.

8. То

Филмът по романа на Стивън Кинг се превърна в истински хит още по време на рекламната си кампания.

Историята за злият клоун, който преследва деца, обаче се оказа хит, както от визуално естество, така и чисто от към история.

Критиците единодушно обявиха лентата за най-добрата екранизация по творба на Кинг. Това стана и най-успешният филм на ужасите в историята.

9. Три билборда извън града

Малкият независим филм се превърна в един от фаворитите за големите награди през годината. Лентата разказва за борбата на майка, която в желанието си да разкрие убиеца на дъщеря си, започва истинска вражда с местната полиция, оказвайки непрестанен психологически натиск над властите.

Социалната драма получи високи оценки от почти всички критици.

10. Зад волана

Екшън продукцията надхвърли всички очаквания към нея и се превърна в една от изненадващите сензации на годината.

Филмът разказва за млад пилот, който започва да изпълнява поръчки на мафията. Изненадващият успех на филма отвори пътя към славата на Ансел Елгорт.

Лентата може да се похвали и с голям интерес от страна на публиката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФИКИ

    10 3 Отговор
    АХ БОЗАТА АХ БОЗАТА МЕ ВЛУДЯВА,АААА