Last news in Fakti

12 Януари, 2012 16:23 5 059 1

Фурор на реклама с Кадафи и Саддам

  • муамар кадафи-
  • сатира-
  • реклама-
  • саддам хюсеин

Политическата сатира явно е доста печеливша

За рекламния бизнес няма граници. Особено когато говорим за диктатори, убили стотици хора, смеещи се небрежно в реклама на .. африканска верига за пилешки храни. Ако искате да видите колко ведри могат да са Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи, вижте по-долу.

Закачливият клип на веригата Nando, която има бизнес в около 30 държави, безспорно удари джакпота. Поне в медиите.

Централен персонаж е президентът на Зимбабве Робърт Мугабе, който се забавлява с петима свои приятели – диктатори. Веселите моменти двойникът на Мугабе си спомня, нареждайки самотно масата за вечеря.

С Муамар Кадафи двамата се пръскат с водни пистолети, а със Саддам Хюсеин чертаят кръгове в пясъка по долни гащи.

В клипа участва и друг починал лидер – Иди Амин на Уганда, с когото двамата пресъздават прочутата сцена на двамата влюбени от филма „Титаник“. Само че вместо на мачтата на кораба, случката в рекламата се развива върху танк.

Всичко това се разиграва на фона на закачливата, но носталгична песен "Those Were the Days" на  Mary Hopkin.

Интересно е, че двойникът на Кадафи е затъкнал златен пистолет в униформата си. С подобно оръжие бунтовниците обявиха, че истинският Кадафи е застрелят в край на войната в Либия.

От компанията се похвалиха, че рекламата им е донесла огромен успех. Тя била замислена като глобална кампания.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 р.м.

    1 1 Отговор
    тези от всичко знаят да правят пари,дори върху гърба на починали хора макар и диктатори....