Last news in Fakti

4 Януари, 2018 15:53 1 466 2

Разчистват улиците на Уиндзор от просяци преди сватбата на принц Хари

  • принц хари-
  • сватба-
  • меган маркъл-
  • просяци-
  • гонят-
  • уиндзор-
  • общински съвет-
  • призив-
  • бездомници-
  • опасения-
  • приходи-
  • икономика

Кралската сватба може да налее в британската икономика най-малко 500 милиона паунда

Разчистват улиците на Уиндзор от просяци преди сватбата на принц Хари - 1
Снимки: shutterstock

Предстоящата кралска сватба стана повод за силно вълнение и радост сред жителите на британската столица, но породи и редица опасения. Едно от тях са бездомниците, които обитават улиците на града и по-специално тези около двореца Уиндзор.

Ето защо, лидерът на Общинския съвет в Уиндзор поиска от полицията да се фокусира върху проблема с просяците и да разчисти улиците преди сватбата на принц Хари с Меган Маркъл, пише британският вестник Express.

В своето писмо до полицията, топ общинският съветник Саймън Дъдли заявява, че просяците и бездомниците са направили своя житейски избор, който обаче, може да представи града в много "неблагоприятна светлина" по време на предстоящата кралска сватба между принц Хари и избраницата му — американската актриса Мегън Маркъл.

Заради опасенията си Дъдли призова властите в столицата да разчистят улиците от тази прослойка на обществото.

В публикация в Twitter, представителят на торите заяви, че "за съжаление в Уиндзор е налице епидемия от бездомници, скитници и просяци", с която полицията е длъжна да се справи, с оглед на предстоящата кралска сватба.

Разчистват улиците на Уиндзор от просяци преди сватбата на принц Хари
Снимки: shutterstock

В своето писмо той продължава с аргументите, заявявайки, че "нараства загрижеността сред жителите, бизнеса и посетителите за броя на хората, спящи по улиците на Уиндзор, които просят през деня, а понякога и през нощта."

"Искам да изразя загрижеността си по повод антисоциалното поведение, включително агресивната просия и смущенията в Уиндзор, които тези хора причиняват", пише още Дъдли, допълвайки, че вещите на просяците, понякога изоставени да се търкалят по улиците без надзор, са още един фактор, който крие сериозни рискове за сигурността.

"Чантите и боклуците, които просещите трупват и оставят по тротоарите ни, понякога без наблюдение", е сериозен проблем, за който много от местните жители се тревожат. "Очевидно е, че туристическият интерес ще се засили и посетителите на столицата значително ще се увеличат покрай кралската сватба през май 2018 г.", пише още общинският съветник в апела си към полицията.

Забележките на Дъдли предизвикаха бурни и доста противоречиви реакции след жителите на столицата, като местни активисти дори ги нарекоха "отвратителни".

Внукът на кралица Елизабет, който е пети по ред в списъка за трона, ще се ожени за Меган Маркъл на 19 май в параклиса "Свети Георги", замъка Уиндзор, резиденция на британските крале и кралици от почти 1000 години.

Разчистват улиците на Уиндзор от просяци преди сватбата на принц Хари
Снимки: Xinhua/БТА

Новината за сватбата на по-малкия син на принц Чарлз се появи в края на ноември и от тогава световните медии ежедневно бълват информация по темата.

Тези дни стана ясно, че събитието може да даде силен тласък на британската икономика в размер на около 500 млн. паунда. Тези пари ще дойдат от туристите и настроилите се на празнична вълна британци, показват резултати от проучване, изготвено от консултантската компания за маркетингови проучвания „Brand Finance".

Интересът към предстоящата кралска сватба е огромен, което кара социолозите да предполагат, че и приходите ще са такива. От Уиндзор вече се стремят да се възползват от известността на двойката, дължаща се на факта, че 33-годишният Хари е един от най-популярните членове на британското кралско семейство, а 36-годишната Маркъл е известна с ролята си в телевизионната драма „Костюмари“.

Очаква се 200 милиона паунда да се влеят в страната от туристи, дошли да зърнат младоженците, още 150 милиона ще дойдат от оборота на ресторанти и клубове в Лондон и около 50 милиона ще са похарчените пари от гостите за различни сувенири от сватбата.

Накрая, косвено сватбата ще рекламира Великобритания по света и от това се очакват допълнителни приходи от около 100 милиона паунда.

Кметът на Лондон Джон Лентън наскоро заяви, че градът се е потопил във вълнение, което расте с всеки изминал ден.

„Очакваме с нетърпение сватбата и се надяваме, че тя ще помогне на туризма“, заяви той.

Разчистват улиците на Уиндзор от просяци преди сватбата на принц Хари


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хомофоб

    2 1 Отговор
    Къде остана правото на човек да проси където си иска?
    Това е голямо лицемерие!!!
    Типично по европейски.
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТА ! Защо тогава някои хора упрекват СОЦА ? На умните е ясно, че лидер винаги трябва да има !!!