Last news in Fakti

13 Януари, 2012 11:54 3 345 1

Да се отопляваш с „Калашников“

  • калашников-
  • удмуртия

Имаше един стар съветски виц за двама руснаци, които работели в два съседни завода. След една година единият от тях започнал да идва на работа с „Москвич“, а другият продължил да пътува с градския транспорт, защото как и да сглобявал изнесените от завода части все „Калашников“ се получавал.


В подобна ситуация попаднал и 57-годишен пенсионер от руската република Удмуртия в Урал. Той купил използвани дървени сандъци, за да се отоплява. Сделката била изгодна, евтини дърва в разгара на суровата руска зима.
Като започнал да ги троши, за да могат да влязат в печката му, той с изненада открил автомат „Калашников“.

Пенсионерът веднага се обадил на полицията. В дома му се изсипала дежурната оперативна група, която започнала да разбива останалите 64 сандъка. В седем от тях служителите на реда намерили още 79 калашника, 254 пълнителя и голямо количество резервни части, разкриват местните руски медии.


Започналото бързо разследване установило, че 39-годишен шофьор, който обслужвал близкият оръжеен завод на „Ижмаш“, решил да спечели малко пари. Той закарал в завода използвани от армията автомати за утилизация. Часове по-късно той бил натоварен с празните сандъци. Минавайки през града шофьорът решил да ги да продаде за 500 рубли (12,5 евро) на пенсионера. След това дал мръсна газ към вкъщи.

Служителите на реда в момента установяват как охраната на военния завод е позволила да се натоварят сандъци с автомати, а не празни.
Експерти смятат, че това се дължи на посрещането на Коледа и Нова година в Русия, които се отбелязват по Юлианския календар в началото на януари. Обикновено тези празници се поливат с обилно количество водка.


Вицепремиерът по въоръжаването Дмитрий Рогозин написа в Twitter, че свиква извънредно заседание за изясняване на мерките за сигурност в заводите „Ижмаш“, от които са купени сандъците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргарит Цветков

    0 0 Отговор
    Типично по нашенски - славянски.