Last news in Fakti

2 Февруари, 2012 16:05 3 638 0

"Калашников" става и детска играчка

  • деца-
  • калашников-
  • русия-
  • игра
"Калашников" става и детска играчка - 1
Деца си играят на война

Руските момченца би трябвало да си играят с руски играчки, а не с танкове и пистолети, каквито станаха модерни от Запада. Думите са на военния министър на страната Дмитрий Рогозин, който откъсна поглед от производството на бойно снаряжение – един от силните икономически отрасли.

Рогозин сподели в Twitter, че не харесва прекаленото разпространение на оръжия-играчки, които имитират култови западни модели, визирайки немския танк „Леопард“.

„Нашите деца достатъчно си играха с Леопарди“, възмути се той. Ето защо министърът е наредил да се помисли за създаването на играчки – оръжия по руски образец.

Така скоро малките русначета може да си играят на война с автомати „Калашников“. В момента подобен продукт не може да се купи в тамошните магазини – за разлика от войници, държащи знамето на САЩ и други западни сили, пише „Ройтерс“.

Русия се гордее с военната си индустрия, благодарение на която побеждава нацистка Германия и излиза победител от Втората световна война.

Днес страната е вторият по-големина оръжеен износител в света, въпреки критиките за изостаналост в сравнение с западните воени технологии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА