Last news in Fakti

15 Януари, 2012 09:49 2 564 6

ДесиСлава и София Маринова - фаворити за „Евровизия”

  • евровизия-
  • десислава-
  • софи маринова

Фолк певицата ДесиСлава (Dess) е фаворитът на журито и публиката в конкурса за българска песен за „Евровизия”. На церемония снощи бяха избрани 12 песни, които ще се борят на финала, за да излъчат една, която ще представи България на евроконкурса.

Тя спечели симпатиите с парчето „Love is Alive”, където народни певчески мотиви се съчетават с поп и етно звучене.

Колежката й Софи Маринова се нареди  втора с песента Love Unlimited.

В групата попадат още Цветелин Атанасов- Цецо Елвиса с песента „Love Goes Around”, Светозар Христов с „Keep Me Down”, Рене Ранев с „Alone”.

До финал стигнаха и Стелияна Христова с песента „Пътят”, New 5 с „Chance For a Better Life”, Go Week и „The Way You See the World”; Симона Сиванио и „Eternal”; и Тодор Гаджалов със своята „Still Love You”; Вяра Пантелеева - „Вяра” и Ивайло Колев с „Има ли път”.

Песните бяха избрани от 22 предложения слез зрителско гласуване и оценки на журито.

Полуфиналът бе воден от Миленита и Среброто. Гости на церемонията бяха Graviti Co, квартет „Стрингс” и балет „Дива”. Идеята, декорът и хореографията на шоуто бяха в ефектния вариете стил Мулен Руж. Полуфиналистите впечатлиха публиката с гласови възможности, модерна визия и атрактивни послания.

„Най-важното е, когато гласуват хората със sms-и, да гласуват за честта и достойнството на българската песен и на България”, апелира преди шоуто Хайгашод Агасян.

„Благодаря на всички мои колеги, с които много достойно си свършихме работата. Благодаря и на зрителите за активното гласуване“, каза Стефан Димитров, председател на музикалната Академия, при обявяване на
резултатите.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Babo

    0 0 Отговор
    На Софи песента е 10 пъти по-хубава и рабираема.
    докато Дес нямаше излъчване ,песента на Английски не ми допадна.
  • 2 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Да не дава господ...
  • 3 критик

    0 0 Отговор
    Боже упази наистина-ЧАЛГА И МАНГА-изпълнения представят
    визията на БЪЛГА{ЧАЛГА}-РИЯ!!!
  • 4 Геврека

    0 0 Отговор
    УЖАС и БЕЗУМИЕ.
  • 5 Дошо

    0 0 Отговор
    И за Софи Маринова и за Dess пусках SMS-си, както и няма да жаля до финала. Фаворита ми е Софи Маринова, но ако не е Софи нека да е Dess и никой друг. Жалко, че в конкурса го няма "Човека Глас", тогава "Краси Аврамов" щеше да е моя фаворит.
  • 6 fen

    0 0 Отговор
    Мяу мяу , пис пис .Измъчена работа.С една дума - не става.