Last news in Fakti

26 Януари, 2012 15:02 1 316 0

Евровизия: България на втория полуфинал

  • евровизия-
  • конкурс

На официална церемония в Баку бе изтеглен жребия за представянето в двата полуфинала на 43-те страни-участнички в песенния конкурс на Евровизия 2012 в Азербайджан. Полуфиналите ще се проведат на 22 и 24 май. Беше определено и в кой от двата полуфинала ще гласуват страните от Големите 5 – Франция, Великобритания, Испания, Германия и Италия и домакините от кавказката държава, съобщи БНТ.

Организаторите на конкурса от Азербайджан превърнаха събитието в ефектно 100 минутно шоу, в което около трите сфери за жребия се завъртяха: кадри от Баку, поздравление от миналогодишната столица на евровизионния конкурс – Дюселдорф, символично предаване на ключа между кметовете, представяне логото на музикалния форум и програма, включваща оркестрова класика, танци и изпълнения на звездите на най-голямата европейска музикална надпревара от последните години – Руслана, Айсел, Алексадър Рибак, Сафура и Лена.

Жребият отреди България да се състезава във втория полуфинал. От страните, с които най-често си разменяме точки, в нашия полуфинал са Сърбия, Македония, Украйна, Турция и Армения. Песента победител от българския финал на 29-ти февруари ще представи песента си в първа част на полуфинала на 24-ти май. Точният номер на изпълнението ще бъде определен от друг жребий, който ще се проведе в средата на месец март.

Официалното лого и мото на конкурса в Баку също беше представено. Мотото на конкурса е “Light your fire!” или в превод на български “Запали своя огън”. Слоганът на конкурса е свързан с другото название на Азербайджан – “страната на огъня”.

Италия, Азербайджан и Испания ще гласуват в първия полуфинал. Германия, Великобритания и Франция ще представят вота си във втория полуфинал.

Песента, която ще представи страната ни в Баку през май ще изберем на 29 февруари – когато ще се проведе финалът на българската селекция.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА