20 Януари, 2012 16:19 2 321 0

Секцио по желание да не се толерира

  • стефан константинов-
  • секцио-
  • родилка
Секцио по желание да не се толерира - 1
Снимка: БГНЕС

Секцио по желание не трябва да се толерира, но право на пациентката е да направи информиран избор. Такова мнение изрази министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов пред журналисти в кулоарите на парламента, предаде БГНЕС.

Министърът коментира идеята на акушер-гинеколога с 45-годишен стаж проф. Иван Косовски, който е инициатор на предложение за забрана на секциото по желание на майката. Най-опасната акушерска операция е цезаровото сечение, смята той. Според него раждането чрез оперативна намеса по желание е една от неправилните тенденции, сред които е и раждането по домовете.

Секцио по желание, раждането с операция по никакъв начин не трябва да се толерира, т. е. не трябва да се внушава фалшивото чувство на жената, че това е много добро за нея и много добро за бебето, каза министър Константинов.

Според него лекарите трябва да са много отговорни и да обясняват всички положителни и отрицателни страни.

„Когато пациентката вече е наясно с всички плюсове и минуси, нейно свещено право е да каже - аз предпочитам този или този метод, и лекарят, когато е съгласен, да го извърши”, отбеляза министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА