Last news in Fakti

1 Февруари, 2012 17:43 9 447 12

4-годишният Мартин от Варна издъхна

  • марин георгиев-
  • варна

4-годишният Мартин Георгиев от Варна, който преди Коледа бе приет в болница и бе  в критично състояние, издъхна след 40-дневна кома. Причината за смъртта е мозъчна смърт, настъпила вследствие на продължителната клинична смърт, в която бе изпаднало детето. В резултат на това са настъпили тежки вегетативни промени и промени във функциите на централната нервна система и въпреки медицинските грижи Мартин е починал.

Детето бе прието на 21 декември в детското интензивно отделение на университетска болница „Света Марина“ в морския град с множество потрошени ребра и в кома. Мартин беше докаран от майка си - 19-годишната Лили и нейния сводник Джесур, в безсъзнание. Те обяснили състоянието на детето с това, че се било задавило с храна и припаднало.

 Версията се видяла логична на полицията, тъй като в трахеята на детето действително била открита храна. Подуванията по лицето на Мартин, Джесур обяснил с „реанимиране и опит да му помогне”.

При аутопсията на малкия се е открил „синдрома на битото дете”. Установено е, че назад във времето са чупени ребрата на Мартин, а при постъпването му във болницата – че тъпанчето на лявото му ухо е било спукано и от него е изтичал секрет.

След като от болницата сигнализирали в МВР за случая, полицията арестува 19-годишната майка на Мартин, приятеля й и още двама души – мъж и жена, които живеели в домакинството. По-късно и четиримата бяха освободени.

След като 19-годишната Лили напусна ареста, тя разказа, че през нощта Мартин се събудил, поискал да яде, паднал и се задавил. Тя и мъжът, с когото живее, започнали да му правят изкуствено дишане. Това обаче не помогнало и те го завели в Спешния център на болницата Света Анна.

След като оставила детето си в болница, 19-годишната майка отишла да "заработва" на магистралата. Там я открили и полицаите. От отдела за закрила на детето признават, че досега не са имали толкова тежък случай.

Ако по някакво чудо малкият оживее, ще бъде изведен от семейството, както е направено с другите четири деца в къщата, заявиха преди дни от там. Две от децата са под полицейска закрила, а по-малките са настанени в институции.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 възхитен от....

    2 0 Отговор
    ....Те обяснили състоянието......-САМО 2 пъти??!!
    ....Ако по някакво чудо малкият оживее.......,
    4-годишният Мартин от Варна издъхна.
    Абе-направо сте УНИКАЛНИ най-често с
    АБСОЛЮТНИТЕ СИ НЕСКОПОСАНИ умоТВОРЕНИЯ....
  • 2 fdkgjkdfjgjhdfj

    1 0 Отговор
    za tezi xora koito prebivat decata si ne trqbva bql den da vidqt
  • 3 Хитлер

    2 0 Отговор
    Всички жени дори и циганките които не се грижат за децата си трябва да бьдат изпращани в Сибир в трудови лагери!
  • 4 стратокастър

    2 0 Отговор
    Е не е ли за кастриране тая!!!
  • 5 тм6п

    0 0 Отговор
    na sapun ,,ss,,da jivee xitler
  • 6 НЕДКО САВЧЕВ

    0 0 Отговор
    тая трябва да и се отреже езика и да и се сложи една тапа между краката, която не може никога да се вади. После трябва да се остави да умре от глад, и да се погребе полужива да доиздъхне.
  • 7 коко

    0 0 Отговор
    Задължителна кастрация на М.....Те!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 родител

    0 0 Отговор
    защо след ареста - следва пускане?????????
  • 9 Информационна агенция БЛИЦ

    0 0 Отговор
    Колега Червенакова, тъй като самото наименование на сайта, чийто редактор сте Вие, повелява да се придържате към фактите, няма да лошо в бъдеще да цитирате, когато ползвате авторски материали, публикувани в агенция БЛИЦ.
  • 10 toni

    0 0 Отговор
    м..ка ви и загубените хора да убиеш детето абе всички в тая държава са полудели трябва да върнат смъртната присъда
  • 11 Атина Симеонова

    0 0 Отговор
    В такива моменти се чудя-ЗАЩО ГОСПОД ДАВА НА ТАКИВА ХОРА ДЕЦА?!?Не мога да си обясня....Бог да прости детенцето!
  • 12 superbaba

    0 0 Отговор
    Тъжно, много тъжно! Светла му памет на малкото Ангелче! :(
    " Установено е, че назад във времето са чупени ребрата на Мартин, а при постъпването му във болницата – че тъпанчето на лявото му ухо е било спукано и от него е изтичал секрет."
    За четири години от живота на това дете, никой ли от съседи, близки или граждани не е подозирал какво му се случва за да сигнализира социалните служби!