Last news in Fakti

30 Декември, 2011 11:32 1 524 2

4-годишният Мартин без мозъчна дейност

  • мартин георгиев-
  • варна

Съдебно-медицинската експертиза ще е готова след празниците

Липса на мозъчна дейност и напълно увреден мозък показват резултатите от контролния скенер, направен на 4-годишния Мартин Георгиев от Варна, съобщава БНР. Мартин е на командно дишане и животоподдържащата апаратура няма да бъде изключвана. 

Детето бе прието в детското интензивно отделение на университетска болница "Света Марина" в морския град в критично състояние – с множество потрошени ребра и в кома. Предполага се, че е момченцето е жертва на побой.

Съдебно-медицинската експертиза, която трябва да установи причините, при които е пострадало детето, ще бъде готова след празниците.

Основната версия е, че един удар е прекъснал гръбначния мозък на Мартин. Детето периодично е било малтретирано, за което говорят и следите от стари травми по тялото му.

След като от болницата сигнализирали в МВР за случая, полицията арестува 19-годишната майка на Мартин, приятеля й и още двама души – мъж и жена, които живеели в домакинството. По-късно и четиримата бяха освободени.

След като 19-годишната Лили напусна ареста, тя  разказа, че през нощта Мартин се събудил, поискал да яде, паднал и се задавил. Тя и мъжът, с когото живее, започнали да му правят изкуствено дишане. Това обаче не помогнало и те го завели в Спешния център на болницата Света Анна.

След като оставила детето си в болница, 19-годишната майка отишла да "заработва" на магистралата. Там я открили и полицаите. От отдела за закрила на детето признават, че досега не са имали толкова тежък случай.

Ако по някакво чудо малкият оживее, ще бъде изведен от семейството, както е направено с другите четири деца в къщата. Две от тях са под полицейска закрила, а по-малките са настанени в институции.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митака - Пловдив

    1 0 Отговор
    И какво сега - четиримата извратени убийци са 'пуснати'...
    Полиция, прокуратура и съд какво правят - чолят семки и чепкат вълна ли?!
    За такива гадове - присъда в арабски стил - на площада и пребиване с камъни!
  • 2 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    19- годишна майка, 4- годишен син. От къде ли звучи познато.., а иначе, жалко за малкото детенце, то все пак невинен мъник :(