Last news in Fakti

2 Февруари, 2012 19:37 3 789 3

Връзката убива сексуалното желание на жените

  • секс-
  • връзка-
  • желание

Сексуалното желание на жените намалява с течение на времето, а това на мъжете се запазва на почти същото ниво, показва канадско изследване, цитирано от БГНЕС.

Желанието на представителките на нежния пол за секс намалява с всеки изминал месец от връзката, установили канадските учени. За целите на експеримента било изследвано сексуалното желание на 170 мъже и жени въз основа на индекса на женската сексуална функция.

Всички участници, които били хетеросексуални и имали връзки с продължителност от един месец до девет години, завършили университета Гелф в Онтарио, Канада. Скалата от 1,2 до 6,0 оценявала сексуалното желание толкова точно, че изследователите Сара Мъри и Робин Милхаузен установили, че с всеки изминал месец от връзката желанието за секс на жените намалявало с 0,02 въз основа на индекса на сексуалната функция.

Резултатите показват, че продължителността на връзката е по-добър индикатор за сексуалното желание от задоволството в леглото или цялостната здравина на връзката. Изследването опровергава мнението, че сексуалното желание както на мъжете, така и на жените намалява с течение на месеците и на годините.

Според учените запазването на сексуалния апетит на мъжете се дължи на еволюционната нужда на представителите на силния пол да произвеждат поколение, докато жените насочват вниманието си към отглеждането на деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шибач

    0 2 Отговор
    да ш..аш една всеки ден няколко месеца на всеки ще му омръзне.трябва разнообразие.
  • 2 бат' Ицо

    1 1 Отговор
    До "шибач" - напълно прав си, братле. А питаш ли ме мен с дългогодишен брак, че вече жената не се интересува от секс, а само пере и глади и хич не й е на акъла. На път съм да си намеря нещо чуждо, защото така не се живее. Всичко ми е О КЕЙ и ще си го виря докато искам!!!
  • 3 blackcar

    2 0 Отговор
    За Канада си е нормално - то по принцип канадките са си с никакво сексуално желание още преди да са започнали връзка..