Last news in Fakti

5 Февруари, 2012 11:45 21 271 28

Извадили от сестрата на Борисов тумор колкото яйце

  • бойко борисов-
  • сестра-
  • тумор

Тумор с размер на яйце бе отстранен от главата на сестрата на Бойко Борисов - Красимира, в четвъртък във Военномедицинска академия. Операцията е продължила близо 6 часа, обясни началникът й ген. Стоян Тонев пред „24 часа”.

Красимира Иванова отишла на преглед в сряда със съмнения за инсулт. Тя сама си сложила такава диагноза, защото получила частична пареза, силно главоболие и вдигнала кръвно.

Щателният преглед обаче установил доброкачествен тумор в мозъка. Става дума за менингиом, който се развивал няколко години. Досега Красимира не подозирала, тъй като нямала здравословни проблеми. Консилиум препоръчал спешна операция.

"Когато дойде, Красимира бе контактна, абсолютно адекватна, след като й поставихме диагнозата, консилиум се събра и реши, че колкото по-бързо се оперира, толкова по-добре. Тя се посъветва с брат си и реши, че ще се оперира веднага на другия ден", обясни ген. Тонев.

Операцията продължила близо 6 часа. Извършена е от светилата в неврохирургията - проф. Кирил Романски, който е консултант на ВМА, полк. доц. Тихомир Ефтимов - шеф на клиниката по неврохирургия, д-р Тодор Шамов и д-р Иван Тодоров. Анестезията е направена лично от полк. доц. Николай Петров, шеф на катедрата по анестезиология и реанимация.

Използван е т.нар. компютърен навигатор, който изключително подпомага работата на неврохирурзите, защото посочва точните размери и локализации. ВМА е единствената болница у нас, която разполага с тази техника, уточни ген. Тонев.

Един час след операцията Красимира била изведена от командно дишане и минала на самостоятелно. Вече е в съзнание, напълно адекватна е, сама се движи и ходи.

Оттук нататък следват серия контролни изследвания. В понеделник ще бъде преместена от реанимацията в Клиниката по неврохирургия. На 12-ия ден ще й бъдат свалени конците и някои малки дренчета. Надяваме се постепенно да се възстанови и ще се върне към нормалния си живот, каза ген. Тонев.

"Премиерът първия ден бе силно притеснен, след като се изясни ситуацията, се поуспокои", каза ген. Тонев. Идвал всеки ден въпреки натоварената си програма. В петък Бойко Борисов благодари на целия екип, извършил сложната операция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VAZOMANA

    0 2 Отговор
    I kakvo go interesuva narodut kakvo stava s teq mafioti,ako moqta ili na nqkoi drug obiknoven 4ovek sestrata ima tumor toq 6arlatanin Zborko Zborisov dali 6te go valnuva tova ne6to,NADALI-MO6ENNIK.
  • 2 аз

    0 2 Отговор
    абе хубаво, ама аз к'вода направя и квоме е-е мен тая работа?
  • 3 BA3 2107

    1 2 Отговор
    Boiko e poredniqt KARLEJ koito smu4e ot bedniqt i izto6ten narod ve4e.Kvo me e.e za sestra mu,OSTAVKA BOIKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Аман

    2 0 Отговор
    Аман от злоба по тези форуми. Ето, такива като вас избиват собствените си братя, сестри, деца и родители! Погледнете се докъде сте стигнали! - хора ли сте или зверове??? Тази злоба се връща в собствените ви домове... Помнете това.
  • 5 danny

    1 0 Отговор
    Не забравяйте, че народа си заслужава управляващите... Но за злобата по тези географски ширини не е достоен нито Кадафи, нито Сталин....
    Никакъв морал от страна на скрилите се под никнеймове, а какво да очакваме от такива хора, от народ от такива.... незнам как да ги нарека... Поне замълчете при такива новини... Не дай Боже утре да сте вие на тяхно място....
  • 6 възмутен

    1 0 Отговор
    Абсолютно прави сте,Аман иДани -присъединявам
    и моят възмутен глас към вашите!
  • 7 Петър

    4 1 Отговор
    Мили хора, не разбирате ли какво казва тази статия? Все пак тази жена е спешно оперирана от шефа на отделение и главен специалист. Нейната операция се случва на следващия ден след поставянето на диагнозата. Кога нормален човек ще види такъв рахат? Нормалните хора чакат с месеци, влачат ги по болници и им скъсяват допълнително живота, тая статия е поредното доказателство, че хората с власт са над другите и това е.
  • 8 Антихейтър

    1 0 Отговор
    Жива и здрава-сега като е на Бойко сестра и хайде да умира.До умника от първия коментар-приятелю,а тебе ако моята сестра има рак ще те вълнува ли?!
  • 9 Българин

    1 0 Отговор
    напълно съм съгласен с коментара на Петър
  • 10 генади

    0 4 Отговор
    То пак хубаво,че от главата на сестра му изкарали яйце,ама от Бойковата празна кратуна нищо не могат да изкарат.

    Коментиран от #20

  • 11 ХУ–

    1 0 Отговор
    Според мен има и болници и болници . Нещата са не толкова до връзки колкото пари трябва да имаш. Ако си платежоспособен веднага докторите работят. ТОКУДА - София е такава болница . И там са едни схеми , модерна е болницата , работят здраво докторите , НО СЕ ПЛАЩА И ТО НЕ МАЛКО . И най лошото е че като дойде времето да си платиш услугата казват " ПРЕВЕДЕТЕ НИ ПАРИТЕ КАТО ДАРАНИЕ " , с цел НЕ плащане на данаци.
  • 12 Иракли Иракли

    2 0 Отговор
    До коментар №7
    Така ПЕТРЕ е било и така ще бъде.Да проявим благородство и да
    пожелаем на жената да е жива и здрава!
  • 13 иванова

    4 0 Отговор
    Успех!Не унивайте,всичко ще бъде така както вие го желаете.Моята майка след такава операция живее и е сравнително щастлива след 25 год.
  • 14 рфт

    1 1 Отговор
    Голямата трагедия е там , че това никога не може да се случи на обикновен гражданин. Ще го размотават докато си умре-има хиляди такива случаи. АЗ имам само един въпрос- дали са и поискали пари под масата за да я оперират КАКТО ИСКАТ НА ВСЕКИ ВЛЯЗЪЛ ЗА ОПЕРАЦИЯ? ХА ХА това беше риторичен въпрос.
  • 15 някойси

    6 0 Отговор
    Дай боже на всеки болен такова щастие.Правилна диагноза и адекватна и бърза реакция.
  • 16 ...

    2 0 Отговор
    Какво значи размотавали ги?
    Ако има по-спешни случаи естествено, че ще си изчакате реда.
    Майка ми я оперираха без да искат никакви пари.
    Не знаете дали и тази жена е чакала, обаче веднага да се правим на жертви...
  • 17 неизвестен

    4 0 Отговор
    Ние от година и половина лекуваме болно дете.Нямате си на идея колко проблеми имаме с докторите.Колко караници за да си свършат работата.Такава бърза намеса на лекарите е само за отделни личности.Плащаме за операции.Всеки ден в Пирогов се плащат над 20 лв. храната се плаща и къпането в банята се плаща дори и да си заредиш телефона пак плащаш.На някои може да му се струва нереално,но е така,защото Борисов намали парите за болниците,но едва ли сестра му е платила и една стотинка.Дано се оправи женицата,но не всички имат късмет да са рода на Бойко.
  • 18 aman2

    0 0 Отговор
    madrite hora sa kazali za kokoschka nqama proschka ,za milioni nqama zakoni za vlasta vsi4o e pozvoleno za ostanalite ku4etata gi qali
  • 19 Буби

    3 0 Отговор
    еееее хора не бъдете жлъчни! В крайна сметка сестра на Бойко Борисов или не факт е...изваден й е тумор от главата! Защо е необходимо да се коментира? Няма застраховани на тая земя! Рано или късно всеки минава през пътя на ада! Нека пожелаем успех и скорошно оздравяване на жената и Дай Боже на всички болни здрае и късмет!
  • 20 ВИП АМГ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "генади":

    @10 ti imashli rasadak?dano jenata dase opravi.
  • 21 тони

    3 0 Отговор
    От сърце пожелавам на Краси бързо оздравяване!
  • 22 кокошкар...ама ястреб! LOL ;)

    0 2 Отговор
    Естествено, че ще е така! Винаги е било и винаги ще бъде! Всички ще са равни, само че ЕДИНСТВЕНО в държавата "Утопия"! Затова не квичете и не лайте!!! Когато излезете от дупките си и РЕАЛНО се опитате да промените нещата, тогава може и да е както искате. Как ли ще стане в измислената,заградена с граници територия, подобие на държава, наречено БълХария, това е друга тема...населена ОСНОВНО освен със злобари и завистници, също и с предатели, лъжци, алчни и "над закона" управляващи и какви ли още не. Вегетирането тук се счита за начин на живот, а "животът" е утайката не само на Европа, но и на света! И за "тоалетна" не става - нито подобието на държава, нито т. нар. "народ" - лумпени, зомбита, и всякаква измет от други общества! Здравеопазване ли търсите, а? Или равноправие? Къде? Тук? ..
  • 23 The Big Boss

    2 0 Отговор
    Трябва ли му на Бойко здравна реформа?
  • 24 Господ

    0 2 Отговор
    Стига сте му лизали задника, и пишете за "ACTA'' тоя тумор е малко по голям !!!
  • 25 margaritka1968

    1 0 Отговор
    Много здраве и дълги щастливи години за напред!Бързо оздравяване!Всеки човек има право на щастлив живот, какво като е сестра на Б.Борисов.
  • 26 Лалугера

    0 1 Отговор
    Бате Бойко е велик.
  • 27 Магистрален Тумор....

    0 0 Отговор
    Я са да ви питам, магистрали ли предпочитате или работещи болници? А???
    Дано на никой не му се налага да избира - път до морето или път към отвъдното!!!
    Жива и здрава да е Красимира и още дъъълги години да се радва на магистралите.....
  • 28 адам коев

    0 0 Отговор
    здравейте и аз искам да благодъря сърдечно на този велик екип начело с професор Романски защото и аз претърпях същата операция за което съм му благодарен цял живот моята операция продължи 6 часа и 40 минути сега съм жив и здрав блъгодарение на професора той за мен е бог евала и просто нямам думи да опиша колко съм му благодарен този човек се държи със хората като човек обяснява точно и те предрасполага и оспокоява много е важен подходът защото не всеки ден можеш да чуеш че имаш тумор в главата,не връща хората а ги консолтира и им предлага помощ стига да му е по силитетова е един ЧОВЕК наистина е ЧОВЕК и мога само да му благодаря:БЛАГОДАРЯ ВИ ПРОФ.РОМАНСКИ ВИЕ СТЕ МОЯТ АНГЕЛ СПАСИТЕЛ ДАНО БОГ ВИ ДАРИ С ДЪЛГОЛЕТИЕ МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ БЪДЕТЕ ЖИВ И МНОГО ЗДРАВ ВИЕ И ЦЕЛИЯТ ВИ ЕКИП