Last news in Fakti

28 Юни, 2018 09:44 1 854 5

Втора японска принцеса напуска кралския двор, за да се омъжи за обикновен гражданин

  • япония-
  • принцеса-
  • кралство-
  • крал-
  • сватба-
  • брак

Тя ще трябва да се откаже от кралския си статут в името на любовта

Японската принцеса Аяко обяви, че ще се омъжи за обикновен гражданин, коeто означава, че ще трябва да се откаже от кралския си статут.

27-годишната принцеса ще се омъжи за Кей Мория - 32-годишен служител на корабоплавателната компания NYK Line, в токийското светилище Meiji Jingu на 29 октомври, според японската Imperial Household Agency, цитирана от Профит бг.

Принцеса Аяко е дъщеря на покойния принц Такамодо, братовчед на император Акихито, и е втората японска принцеса за последните две години, която обявява, че ще сключи брак с обикновен гражданин.

През септември миналата година принцеса Мако - най-голямата внучка на император Акихито, и нейният съученик от колежа Кей Комуро обявиха годежа си.

Женските членове на императорското семейство нямат право да претендират за трона, а когато сключват брак с обикновени граждани, те губят кралския си статут - закон, който не се прилага за мъжете.

Аяко се запознава с бъдещия си съпруг Мория преди една година. Среща ги майка ѝ - принцеса Такъмодо, разкриват от императорския двор. Според CNN, тя ще трябва да напусне кралското семейство след размяната на обети, но ще получи бонус от 1 млн. долара.

За разлика от братовчедка си Мако, Аяко не е пряк потомък на император Акихито, който планира да абдикира следващата година. Мако обяви през февруари, че сватбата ѝ, първоначално определена за ноември, ще бъде отложена до 2020 г., като причината за това е липсата на време за подготовка. Според японските медии обаче, двойката е решила да отложи церемонията след като императорът абдикира.

Акихито шокира страната през 2016 г., когато обяви желанието си да прекрати обществените си задължения, като се позова на напредналата си възраст и здравословни проблеми. Той ще бъде първият император, който ще слезе от трона доброволно заради напреднала възраст от повече от два века в кралското семейство.

Акихито ще слезе от престола на 30 април 2019 г., а от 1 май новият император ще стане по-големият му син Нарухито.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еее

    16 0 Отговор
    ...малеее....не на светлинни години ами направо от друга вселена са япончетата пред нас....някой някога да е чувал или чел наша парантия или "ВИП" боклук да се е женил за обикновен човечец.....
  • 2 rusenska sekciq

    6 0 Отговор
    точно като Джули Гани , вярна и истинска
  • 3 dsadsa

    3 0 Отговор
    Какво ми е нужно за да се преместя в Япония?

    Коментиран от #4

  • 4 Борис

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "dsadsa":

    Акъл.

    Коментиран от #5

  • 5 dsadsa

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Борис":

    УАУ! Толкова сте интелигентен! Може ли да взема спермата ви за да продължа поколението си???