16 Февруари, 2012 10:01 2 102 0

10% от децата на Острова живеят с алкохолици

  • алкохол-
  • великобритания-
  • деца
10% от децата на Острова живеят с алкохолици - 1
Кейт Мидълтън представи своя безалкохолен коктейл, който веднага беше наречен „Херцогинята“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ужас! Едно на всеки десет десет деца във Великобритания живее в семейство, в което поне единият родител има проблеми с алкохола, съобщава Ройтерс.

Това са тревожните данни, които се съдържат в разпространения днес правителствен доклад.

Изследователи от Службата за борба със злоупотребата с наркотични вещества и психично-здравни услуги (SAMHSA) са анализирали данни от 2005 г. до 2010 г. , от които става ясно че 7,5 млн. деца под 18 години или 10,5 от това население живее с родител-алкохолик.

Голяма част от тези деца или около 6,1 млн. са живели в семейство с двама родители, от които поне единият злоупотребявал с спиртните напитки.

Други пък 1,4 млн. деца са живели с единия си родител. Според изследването поне 1,1 млн. от тях са били отглеждани от майки-алкохолички.

Изследователите от SAMHSA предупреждават, че подрастващите, които се отглеждат в семейства, където алкохолизмът е проблем, много по-често страдат от психични разстройства като депресия и тревожност.

Освен това тези деца имат проблеми със съсредоточаване и усвояване на учебния материал във училище. Освен това голяма част от тях като пораснат също посягат към алкохола като опит за разрешаване на своите проблеми. Това се дължи на факта, че те са станали свидетели как са били пренебрегвани от своите родители.

В едно семейство е много важно общуването. Подрастващите се учат от своите родители как да разрешават проблемите от родителите си, припомнят психолози. 

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън активно се ангажира да налага здравословния начин на живот сред младите.

На Свети Валентин тя дори представи и своя безалкохолен коктейл, който веднага беше наречен „Херцогинята“, при откриването в Ливърпул на бар, където не се сервират спиртни напитки и коктейли.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън вече обяви война на алкохолизма. Правителството ще вземе мерки за ограничаване на злоупотребата със спиртни напитки, така и изграждане на мрежа от изтерзвители. 

Според статистиката всяка година икономиката на Великобритания губи по 2,7 млрд. лири или по 90 лири на всеки британец от болести, причинени от злоупотребата със спиртни напитки. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА