Last news in Fakti

3 Февруари, 2012 16:34 1 876 3

200 000 британци отиват с тежък махмурлук на работа

  • работа-
  • алкохол-
  • великобритания

„Публичните компании на територията на Обединеното кралство би трябвало да имат ясно дефинирана политика относно употребата на алкохол на работното място” е мнението на Алкохолния концерн на Великобритания. Искането е официално изпратено до британския министър на търговията Винс Кейбъл, с призив да се обърне внимание на факта, че прекаляването с алкохол от страна на служителите неизменно води до намаляване на продуктивността.

Изпълнителният директор на концерна, Ерик Апълби заявява: „Компаниите трябва да имат отношение към регулирането на употребата на алкохол и поведението на пиене. Бордовете не третират проблема по сериозен и отговорен начин, затова разчитаме на правителството да съдейства за включване на алкохолна политика в корпоративните кодекси на предприятията”, казва Ерик Апълби, изпълнителен директор на Концерна.

Около 10 милиона мъже и жени в Англия пият над допустимата норма според проучване на YouGov. Около 200 000 от тях почти всеки ден отиват с тежък махмурлук на работа. Друго проучване, проведено от BreathScan сочи, че едва 22% от  компаниите, включени в индекса на лондонската стокова борса FTSE-250, следват определена целенасочена политика спрямо употребата на алкохол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VAZOMANA

    1 0 Отговор
    NAZDRAVE
  • 2 gwin

    0 0 Отговор
    Няма само да работим, я!!! :))))
  • 3 тошко

    0 0 Отговор
    Който бачка здраво прави той пари после в механата пие до зори!