Last news in Fakti

20 Февруари, 2012 14:12 7 242 19

14-годишно момиче чака повече от час Спешна помощ /Обновена/

  • линейка-
  • спешна помощ

14 годишно момиче във видимо много тежко състояние се наложи да чака повече от час на пл. "Гарибалди" в центъра на София кола на "Спешна помощ", предаде БГНЕС:

Момичето стоеше в студа, на леда, заобиколено от разтревожените си съученици. Хората от охраната на банката, която е на площада казаха, че неколкократно и те са звънили на тел. 112.

Линейката дойде благодарение и на репортерската намеса и детето беше качено в нея в доста тежко състояние. Площад "Гарибалди" е в на най-централно място в София и линейка би могла да пристигне на място от всички посоки на столичния град.

По-късно стана ясно, че момичето, заедно с няколко свои съученички е изпило 50-100 грама водка, смесена с кола.  Това е станало на рожден ден на нейна съученичка, която внесла в заведение алкохола.  На момичето й  било за първи път да консумира алкохол, може би заради това му е  прилошало. Било е настанено в "Пирогов".  На първия час ученичката е  била вече адекватна.

Бащата на детето позвъни в редакцията на Факти.бг и помоли снимките му да бъдат свалени. Той каза, че няма информация Бърза помощ да е закъсняла и не ги вини, защото до този район на София се стигало трудно.

Факти.бг удоволетвори молбата му.

От Спешната помощ обаче се оправдаха, че eкипите в линейките изнемогват, нямат време дори за кратка почивка по време на смяната.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Стоянов

    0 1 Отговор
  • 2 алекс бук

    4 1 Отговор
    изглежда са я арестували.
    ол..френи!
  • 3 gost

    3 2 Отговор
    A kakva e prichinata za tejkoto sustoqnie :? Na men mi izglejda nadrusana ! :X
  • 4 666

    1 6 Отговор
    Еееее тея дофтори взеха да си правят каквото си поискат. Аз лично почвам да ги бия.

    Коментиран от #5

  • 5 Петров Петров

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "666":

    @4 Айде ела да те видя кой ще биеш И за спешната помощ не са виновни докторите, а .........., които се правят на диспечери в централата на 112, и не могат да направят разлика между инфаркт и изкълчен глезен, и не знаят къде по-напред да пратят линейката!
  • 6 нешо тодоров

    0 2 Отговор
    nqma li da kajat pone pri4inata za slu4loto se
  • 7 100кила

    1 1 Отговор
    Г-н Петров ,ами сменете си диспечерите,като за нищо не стават! Хората ,каква вина имат в случая?
    Цял час ли мислихте какво да правите,дано не ви се случва на вас и вашите близки,че тогава да видите за какво иде реч !
    Айде жив и здрав и стига си подскачал като ощипана мома!

    Коментиран от #12

  • 8 ала

    0 1 Отговор
    Такова е положението, скоро и тези доктори няма да ги има. Докато зубрачите влизат да учат медицина така ще бъде. Нито доктори нито спешна помощ.
  • 9 конструктора

    4 0 Отговор
    Ами като е имало полицаи на мястото, защо не са я качили в патрулката и с пуснати буркани щяха да стигнат до всяка болница по-бързо от линейката, какво са правили те докато дойде линейката?!?!?!?!?!?
  • 10 стефчо

    3 1 Отговор
    Който не работи в "Спешна помощ"не знае за какво става въпрос.Аз работя в системата и ако линейката наистина е закъсняла,значи е имало причина.А какво според вас означава"тежко състояние"?Не хулете лекарите,защото след време ще ви лекуват медиите.А относно бияча-по-кротко,защото не знаеш дали няма теб да набият някъде!
  • 11 татко барба

    2 0 Отговор
    Да не се налага да чакам линейка, но ако доктора вместо бонбоната която го почирпих поиска пари а след това поиска пари за да закара болния до Пирогов какво ли ще стане..............
  • 12 Петров Петров

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "100кила":

    @7 Абе ти глупав ли си или четеш каквото искаш?!?!?! Диспечерите и централата на 112 НЯМАТ НИЩО ОБЩО с медицината, как да ти го обясня по-просто!?!?! Не мога нито аз, нито който и да е от медицината да ги смени, разбра ли сега? Едно време като имаше телефон 150 за спешна помощ, хората се обаждаха на медицински персонал, а сега звъниш на някви...да не казвам какви. След това трябва прехвърляне на обаждането, да има свободне шофьор, да няма задръстване за да се стигне навреме и т.н. Бързата помощ е съвкупност от много фактори, но лекарите НЯМАТ вина в цялата организация, те просто биват рпевозвани и помагат на място. Не са те виновни за 'бързата' помощ.
  • 13 ГОСТ

    4 1 Отговор
    Поредното пияно К...Е а докторите виновни каде са родителите на това дете аааааааааа
  • 14 100кила

    1 2 Отговор
    Г-н Петров ,гола вода сте! Как може да се оправдавате с ваши колеги!? Ами то това ви е като запазена марка,знаете само да се оправдавате и прехвърляте топката по м/у си! Бай Ганьо живее !
    Айде бегай да да си броиш рушветите!
  • 15 ЖОРО

    1 1 Отговор
    Да не се оправдават много много аз преди 1 година като получих язва и перитонит съм ги чакал в нас на легло без да мога да помръдна 1 час и повече и така и не доиде линейка наложи се баща ми да ме откара до пирогов почти до парализа се бях докарал вече от гърчове и болки и ми викат там ама ти си закъснял можело е да умреш
    ше ви ..... даржавата умрела
  • 16 ЖОРО

    1 0 Отговор
    Така че това момиче късмет е извадило че положението му не е било нещо по сериозно защото е можело там да си остане на место както аз почти щях да си остана на место
    може ли човек да им звани през 5 минути в зверски болки и мъки а те да ти викат идва линейка идва линейка накрая след 1час и половина се наложи с кола да ме карат до болницата за спешен разрез в корема и операция на момента '
    обаче линейка не дойде
  • 17 The Bear

    0 0 Отговор
    Системата наистина е такава, каквато я описва Г-н Петров - лекарите нямат вина - на телефона са хора нямащи нищо общо с медицината, а тази промяна на системата я наложиха политиците... докъде стигаме пак а? И до преди 2-3 години заплатите на лекарите бяха по 350 лева за тая работа, и се занимаваха предимно с м...ли (за Бургас пиша) и няма рушвети както някои си мислят и няма скрит бизнес както в хирургия и ортопедия например.... Освен това в Бургас лекарите избягаха от Спешна Помощ - там вече не работят лекари....
    А г-н Петров, не се сърдете на "100кила" на човека очевидно акъла му едва стига да не се удави като пие вода или да пази равновесие като ходи пеша...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хипократ

    0 0 Отговор
    От Сточна гара до пл.Гарибалди с линейка (автомобил със специален режим на движение) са НЕ повече от 10мин. пътуване!!!
    Нека да са двойно повече....
    Ама естествено - то ние изнемогваме, то ние нямаме свободни екипи, то ние си превозваме платени пациенти, то нас ни мори махмурлук....
    Ми купете още линейки и назначете още медицински персонал, вместо да подменяте автопарка на парламента и да увеличавате администрацията!!!
    Смотана държава......