Сладолед, който не се топи

Публикувана: 19 Август, 2018 22:30
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1489

Летните горещини ни карат все повече да прибягваме към най-вкусното сладко изкушение- сладоледът. Точно преди една година екип от японски учени, разработва начин да произвежда сладолед, който не се стопява, като се възползва случайно от откритие на един готвач.

Повечето сладоледи започват да се топят само няколко минути, след като се извадят от машината или контейнера и се поставят в купа или върху конус.

Поради това хората са започнали да го ядат бързо. Но сега това може да се промени, съобщават от foodpanda.

Сладоледът се появя по погрешка, след като готвач в Япония е помолен да намери начин да използва ягоди, отглеждани в райони, засегнати от земетресението и цунамито през 2011 г. Съединение, наречено полифенол в ягодите, е отговорно за втвърдяването на различни кремове с ягоди, които готвачът приготвя. Експерти се опитали да го смесят със сладолед и открили, че тази съставка ще предотврати топенето.

Една година по-късно този ягодов сладолед е тотален хит в Япония и се правят опити да се наложи и в други страни.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.