Last news in Fakti

28 Септември, 2018 12:12 5 615 5

Капан за прасета уби един от най-редките тигри в света (СНИМКИ)

  • тигър-
  • тигрица-
  • капан-
  • уловена-
  • суматрански тигър-
  • остров суматра-
  • бременна тигрица-
  • убита-
  • застрашен вид

Суматранската тигрица била бременна с две малки

Капан за прасета уби един от най-редките тигри в света (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

Когато става дума за застрашени животни, смъртта дори само на едно от тях заплашва съществуването и оцеляването на целия вид. Загубата става още по-тежка, когато убитото животно е носело в утробата си шанс за опазването на вида, какъвто е последният случай със смъртта на рядка суматранска тигрица.

Ловец от остров Суматра в Индонезия поставил капан за прасета по-рано тази седмица, надявайки се да хване дива свиня. За нещастие, на 25 септември, ловецът открил, че с капана му се е хванало много по-едро животно — една от редките големи котки на острова, съобщиха международните информационни агенции.

Ловецът незабавно съобщил на местната служба за опазването на природата за заловения в капана тигър, но когато пристигнали на мястото, тигрицата била изчезнала.

Тялото ѝ било намерено ден по-късно (26 септември) в близост до мястото на инцидента. Официални лица подозират, че голямата котка е успяла сама да се измъкне от капана, докато ловецът е търсел помощ от властите. Въпреки това, част от примката се била увила около корема на тигрицата и впоследствие я е убила.

Смъртта на един представител от този изключително рядък и защитен вид тигри е достатъчно тъжно и трагично, но мъртвата тигрица се оказала бременна и съвсем скоро щяла да роди две малки, съобщават пред медиите от агенциите за опазване на природата.

Капан за прасета уби един от най-редките тигри в света (СНИМКИ)
Снимки: AP/БТА

Това установили ветеринарни лекари, които изследвали трупа на Суматранската тигрица в офиса на местната агенция за опазване на природата в Пеканбару, провинция Ряу, Индонезия. Малките в утробата ѝ били мъжко и женско.

Капан за прасета уби един от най-редките тигри в света (СНИМКИ)
Снимки: AP/БТА

Суматранските тигри (Panthera tigris sumatrae) са подвид, който се среща само в горите и блатата на Суматра. Според последните данни на Световния фонд за дивата природа (WWF) броят им в дивата природа е намалял до по-малко от 400 индивида, което прави гибелта на бременната тигрица още по-трагична.

Капан за прасета уби един от най-редките тигри в света (СНИМКИ)
Снимки: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гад

    46 3 Отговор
    Няма по-долно , алчно и зло същество от човека

    Коментиран от #5

  • 2 mourn

    32 2 Отговор
    Жалко за хубавата котчица :((
  • 3 Няма редки животни

    0 14 Отговор
    Всичките са сбрани в ковчега ,и чакат
    пришествието да мине коронясването на дявола . Много са зле завалийте събирачи 😂 забравиха че служат на най искусния лъжец от създаването на земята 🤣и си мислят завалийте че Ийсус им е искупил и ще искупи бъдещите им грехове 😳 ...че клонират животни , заразяват с гмо земята , създават безполови раздори в природата ... 🤣 .
    Левит 20:16 Библия
    16 И ако жена отиде при каквото и да е животно, за да се съвъкупи с него, да убиеш и жената, и животното; да бъдат умъртвени; кръвта им да бъде върху тях .
    19:19 Да пазите наредбите Ми.
    Да не чифтосваш добитъка си с добитък от друга порода; да не сееш й чифтосфаш разнородни семена в нивата си; нито да обличаш дреха, тъкана от разновидна прежда. 😭😭😭😭😭😭😭

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 777

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "гад":

    Има, българина!