Last news in Fakti

26 Март, 2012 12:14 1 289 0

Kaiser Chiefs на Sofia Rocks 2012

  • kaiser chiefs-
  • sofia rocks 2012-
  • sweet savage

Отново две банди с първи лайвове у нас само на Sofia Rocks 2012 - Kaiser Chiefs   и Sweet Savage по покана на Болкън Ентъртейнмънт на 7 и 8 юли 2012 (събота и неделя) ,на  Национален Стадион Васил Левски.

SOFIA ROCKS се превръща в музикалното събитие на годината, което ще събере на едно място почитатели на различни стилове и течения в рок музиката, но обединени от общата радост да видят за първи път своите любими групи на българска сцена след години на дълго очакване!

Сега радост и за многобройните фенове на Kaiser Chiefs у нас. На 8 юли (неделя) инди рок бандата от Лийдс ще направи в България своя първи лайв след издаването на революционния си албум през миналата година – The Future Is Medieval. Kaiser Chiefs са носители на различни награди през последните шест години, между които три Британски Музикални Награди, Айвър Новело и много други отличия. Бандата достигна до над шест милиона копия продадени албуми и си спечели репутацията на една от най-добрите групи за концертни изяви наред с Green Day, Foo Fighters и U2. Kaiser Chiefs могат да се похвалят с доста исторически концерти в Лондон, в родния Лийдс, а и навсякъде по света.

На 7 юли (събота) в първия ден на фестивала пък почитателите на твърдата музика ще могат да чуят гордостта на Белфаст SWEET SAVAGE, бандата сочена за един от пионерите на „новата вълна на британския хеви метъл”, заедно с имена като Iron Maiden, Saxon, Motorhead и Def Leppard.


Kaiser Chiefs

След като записват в дискографията си три студийни албума, кой от кой по-успешен, издадени само през последната половина от изминалото десетилетие Kaiser Chiefs решават да направят премерено хазартен ход и да се прегрупират извън светлините на прожекторите като си самоналожат известна пауза.

От последните им грандиозни концерти на Уембли в Лондон през 2009 г. членовете на бандата в никакъв случай не се оставят на бездействието и в този междинен тригодишен период на преаранжиране Ник Хаджсън и Саймън Рикс формират лейбъла Chewing Gum Records, който приютява The Neat и работят по много други проекти като продуцират на The Vaccines, композират песни за Dame Shirley Bassey, Марк Ронсън и Duran Duran.

2011 година се оказва наистина решаващ период за Kaiser Chiefs. Те правят кардинални промени в начина по който представят своята музика на публиката и преобразуват изцяло механизма на работа на групата както в креативен план, така и при издаването на новия си албум.

Плановете за завръщане на групата стартират с едно обсъждане между певеца Рики Уилсън и неговия приятел Оли Бийл по време на ваканцията им. Идеята на Wilson е да избегне безумното промо, което предшества издаването на един албум и продължава месеци след това. По-скоро да предложат на публиката своята музика веднага, когато е готова без предварителни уговорки и подгрявания, така че и феновете и музикалните критици да имат възможност да я чуят и да изразят своето мнение – ето как се създава 'The Future Is Medieval'. По чиста случайност специалността на ваканционния приятел на Уилсън се оказва ключова за осъществяването на този модел и вкарването на някои съвсем нови технологични похвати в реализирането на проекта.

Междувременно Хаджсън е създал и студио в мазето на офисите на лейбъла, в което се създават парчета за различни изпълнители и се работи заедно с имена като Тони Висконти (знаменития продуцент на Дейвид Бауи), Етън Джонс, Оуен Морис. В това студио се оформя базовото звучене на албума и благодарение на решението да не се вдига предварителен шум бандата може да работи спокойно, без да се разсейва.

Издаден изненадващо на 3 юни 2011 г. пред нищо неподозиращата публика на групата 'The Future Is Medieval' е чист носител на спонтанността и възторга на бандата да прави отново своята музика и отдава чест на различните музикални влияния, които групата е имала през годините – лек уклон към ню уейв, изтънчено кимване към Дейвид Бауи, изненадващ завой към Pink Floyd и в музикална и във визуална посока и дори съвсем лек намек за The Who, целият микс, който връща бандата към най-успешните им първоначални продукции.

Четвъртият им албум е абсолютна революция в музикалната индустрия изобщо. Групата дава възможност на феновете си да прослушват двадесетте нови песни в официалната интернет страница, след което да си направят собствена версия на албума 'The Future is Medieval' с десет от тях. Всеки, който желае може да направи и собствена визия на обложката на албума и да го качи в сайта за продажба като печели по един паунд от всяка покупка на точно неговата версия. Двадесетте песни, подходящи по-скоро за двоен албум по общото мнение на феновете на групата са по-мъдри и по-добри от всичко, някога чувано в изпълнение на групата, особено най-предпочитаните от новите парчета: 'Little Shocks', 'Out Of Focus', 'Back In December', 'If You Will Have Me' и 'Man on Mars'.

Общият резултат за бандата, феновете й, както и по-широкия кръг от хора, които за първи път са поразени от музиката на Kaiser Chiefs е огромен интерес, допълнително подклаждан от оригиналността на идеята за издаването на ’The Future Is Medieval’. Албумът, става четвърти поред за групата с позиция в Топ 10 на световните класации в рамките на 6 години. Сякаш без да е имало каквото и да било прекъсване Kaiser Chiefs продължават да правят грандиозни концерти по стадиони и фестивали в цяла Европа.

 

SWEET SAVAGE

Sweet Savage са любимата метъл банда на почитателите на твърдата музика от Белфаст и са считани за едни от пионерите на „новата вълна на британския хеви метъл”, заедно с банди като Iron Maiden, Saxon, Motorhead и Def Leppard. Създадена през 1979 г. в Северна Ирландия групата включва в първоначалния си състав бившия китарист на Dio и Def Leppard – Вивиан Кемпбъл. От създаването си досега бандата има в дискографията си три студийни албума. В звученето на бандата се усещат влиянията на Rolling Stones и Van Halen.
След двегодишна пауза между 1982 и 1984 година бандата се завръща под светлините на прожекторите в обновен състав. Истинското завръщане за групата обаче настъпва през 90-те години, когато METALLICA правят кавър версия на една от песните на Sweet Savage - 'Killing Time' и я издават като допълнение към сингъла си 'The Unforgiven'. През май 2011-а година Sweet Savage издават своя най-нов студиен албум, наречен 'Regeneration' и се впускат в концертни изяви на престижни фестивали в Европа – в Дъблин те свирят на една сцена с Iron Maiden, а в Белфаст са съпорт на Deep Purple. През 2011 г. те стават и чат от програмата на един от най-посещаваните рок фестивали на стария континент – Download Festival.
http://www.sweetsavage.co.uk/


ЗВЕЗДНИЯТ АФИШ НА SOFIA ROCKS 2012 ВЕЧЕ ИЗГЛЕЖДА ТАКА

7 юли - събота
GODSMACK
CLAWFINGER
SCAR SYMMETRY
SWEET SAVAGE

8 юли - неделя
GUNS N’ ROSES
IGGY AND THE STOOGES
WITHIN TEMPTATION
KAISER CHIEFS
UGLY KID JOE
LOU GRAMM – THE VOICE OF FOREIGNER

7 и 8 юли 2012 (събота и неделя)
Национален Стадион Васил Левски


Цените на пълен билет за двудневния фест са от 60 лева до 120 лева, в зависимост от категорията, както следва:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front of stage)

Промо билетите от всички категории са изчерпани и вече важат стандартните цени.


Билети в мрежата на Еventim,
включително Германос, Пикадили и Техномаркет, бензиностанции OMV и магазини На Тъмно.

Онлайн билети ще се продават на www.eventim.bg

Експресна доставка на билети за феста до 2 часа през BGMENU.COM
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА