Last news in Fakti

26 Март, 2012 12:29 2 329 3

Тотална доминация на първия сингъл на Рафи

  • рафи-
  • "4321"-
  • доминация-
  • тотален хит

Рафи –"4321" е тотален хит!

Рафи – "4321" е тотален хит! Само седмица след дебюта си, песента достигна:

Номер 1 по продажби в iTunes Singles Chart
Номер 1 по излъчвания в официалната еърплей класацията за БГ музика на New Media Lab
Номер 1 по излъчвания в официалната ТВ класация на България
Номер 2 по преслушвания в музикалната услуга Deezer
Номер 4 по излъчвания в националната еърплей класация на България по данни на New Media Lab
Най-излъчвана нова песен в българския ефир по данни на New Media Lab
Над 350 000 гледания в YouTube и др. сайтове за видео стрийминг

Това съобщи Вирджиния Рекърдс.
Още по време на предаването X Factor по Нова Телевизия жури и публика дружно предрекоха огромен успех на усмихнатия дебютант от Бургас, което се потвърди и от убедителната му победа във формата с над 51% зрителски вот. Сега Рафи оправдава всички очаквания. Само седмица след премиерата си в ефир неговата песен 4321 влезе директно на 4-то място в националната еърплей класация на България (по данни на мониторинг компанията New Media Lab - http://www.bamp-bg.org/ ), стана най-въртяната българска песен в радио- и ТВ ефира у нас, спечели си титлата "Най-излъчвана нова песен" в конкуренция с Girl Gone Wild на Мадона.

Освен успехите в Българските еърплей класации, 4321 записа и шеметен рекорд в интернет и дигиталните  музикални услуги - песента на Рафи оглави класацията за най-продавани сингли на iTunes за България, а видеоклипът е гледан онлайн над 350 000 пъти в YouTube и други сайтове за видеосподеляне. Младата звезда бе избрана и за артист на седмицата и дебютира под номер 5 в нашумялата международна онлайн музикална услуга Deezer, която вече е достъпна и за потребители от България (http://www.deezer.com/en/music/raffi/4321-single-1626784 ). Подобен успех на българска песен в седмицата след премиерата й не е наблюдаван през последните поне десет години от историята на модерната българска музика.

Песента 4321 може да бъде намерена във всички световни легални музикални услуги – iTunes, Spotify, Amazon, Deezer, 7digital, Last.fm и др., както и като мобилно съдържание в услугите на операторите у нас.

4321 очевидно моментално стана основен фаворит на слушателите, което предизвика масова активност в социалните мрежи и лавина от запитвания към радиостанциите. Песента бе сред най-въртяните тази седмица в програмите на Радио Fresh!, Радио City, Радио The Voice и БГ Радио, а видеото регистрира рекордно висока ротация в музикалните телевизии City и The Voice. 

Песента, издадена от Вирджиния Рекърдс/Sony Music е записана, миксирана и мастерирана в Лондон, Берлин и Лос Анжелис. Видеото е дело на Атанас Генов и Евгени Тодоров. В  него са заснети фенове на Рафи от Лондон и Бургас както и емблемата Йордан Йовчев, с който Рафи се изяви и на церемонията Спортист на годината, гордостта на България в спортната стрелба Мария Гроздева, звездата на родния бокс Детелин Далаклиев, шампионката по борба Станка Златева и младата надежда на българската спортна гимнастика Ралица Милева.

Заради енергията и спортното си звучене песента 4321 вече беше наречена от някои медии – неофициален български химн на Олимпийските игри 2012. Мнозина предричат успех на парчето и извън предела на България, тъй като продукцията и звученето му са в съответствие със световните стандарти. Предстоят и още изненади от сърцатия изпълнител. В момента се довършва и българската версия на парчето, която ще направи премиера в ефир у нас съвсем скоро.

"Все още ми е трудно да повярвам на това, което се случва с мен." – признава Рафи. "Благодарен съм на всички, които харесаха моята първа песен и я подкрепиха още в самото начало след старта й. Това за мен наистина е много важно, защото ми дава увереност и енергия да продължавам да работя."

"Изключително сме радостни от шеметния успех на първата песен на Рафи.” – споделя Станислава Армутлиева от Вирджиния Рекърдс. "Той напълно го заслужава, защото наистина носи много X Factor в себе си. Този успех е резултат както на невероятната му харизма и талант, така и на работата на много професионалисти. 4321 успя да събере в себе си положителната енергия на Трой Милър, Васко Василев, Атанас Генов, Евгени Тодоров, Етиен Леви, екипите на Вирджиния рекърдс и нашите колеги в студиата в Лондон, Берлин и Лос Анджелис. Трябва да благодарим на най-уважаваните български спортисти за доверието и подкрепата към Рафи, както и на самия артист за професионализма, който демонстрира и начина, по който зарежда всички ни със своята усмивка и настроение."

Първият клип на Рафи е подкрепен и от компанията Coca-Cola, която традиционно се свързва с кариерите на изгряващи таланти в областта на музиката и спорта и която споделя тенденцията страстта на младите хора към музиката и ритъма да бъде превърната в мотив за повече движение и удоволствие от спорта. Посланието е спортът във всички негови разновидности да стане част от лайфстайла и ежедневието ни.

Стайлингът на Рафи е поверен на стилистите на Capasca, Hot Spot и Converse. За снимките на клипа пък талантливите дизайнери от алтернативната модна компания Rockacoca създадоха и специален уникален модел на кецовете Converse All Stars, съчетаващ графична разработка на името на Рафи, с неговия символ червеното сърце, в актуален графити стил. Във видеото Рафи се изявява и с атрактивни слушалки отново част от специална дизайнерска серия. Слушалките Canyon by Rockacoca са резултат от съвместната работа между марката за IT-аксесоари Canyon и софийското дизайн-студио Rockacoca. Линията дебютира с осемдесет ръчно рисувани оригинални дизайна от които самите потребители подбират най-любимите пет дизайна, които да бъдат пуснати в масово производство. Сега те са налични в големите вериги за техника в страната. Всеки дизайн има собствена тематика и герои, които екипът на Rockacoca вгради във визията. Не е изключено скоро и Рафи да пусне свой собствен дизайн в колекцията.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    0 1 Отговор
    Не стига, че гласът му и без това е като настъпано коте, ами те са му вкарали и 1 тон autotune :/
  • 2 erto

    0 1 Отговор
    абе песента е гола вода, няма мелодия, няма ритъм, абе арменска из_гъзица
  • 3 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    Браво цар цар цар си Рафи , направи им братя и сестри на тия галфони под мене