Last news in Fakti

6 Април, 2012 14:46 6 190 14

Скандал със Софи Маринова в парламента

  • софи маринова-
  • народно събрание

Скандал избухна в парламента около представяне на песента на Софи Маринова, която ще представя България в Баку на тазгодишното издание на Евровизия.

Тук съм по покана на ГЕРБ и на г-н Цветан Цветанов. Така че днес, мисля, ще се забавляваме и ще ви изпея химна на ромите, защото предстои нашият празник, заяви в „Клуба на депутата“ певицата от ромски произход.

"Тук в България се чувствам най-силна и най-добре посрещната", призна певицата в отговор на въпрос къде се чувства най-добре в Европарламента или тук. "Любов без граници"- това е моето послание и всички да се обичат и да се усмихват повече, каза певицата. На "Евровизия" ще пея сама, без балет, но вече подготвяме със стилисти и гримьори как ще изглеждам, добави тя. Така че ще се постарая да не ви засрамя и да ви представя в най-добрата форма, обеща Маринова.

Не съм суеверна, но ако става дума за ритуал, за успех синът ми Лоренцо ще е с мен в Баку, с него се чувствам най-силна и естествено. Ще се помолим на Господ да бъде с мен на сцената и да се представим добре, заяви тя с широка усмивка.

Новината за изявата на ромската певица бе посрещната с усмивка от депутатите от опозицята. Част от тях на шега коментираха, че управляващите явно вече си имат нов музикален идол и са сменили Веско Маринов със Софи Маринова.

Лидерът на Атака Волен Сидеров обаче поиска думата за изказване от парламентарната трибуна.

"От името на партията изразявам тревогата ни от управлението на ГЕРБ, което превръща България в чалгаджийска държава", в характерния си стил коментира Сидеров.

Лидерът на Атака дори се обърна към премиера с думите: „Предлагам ви следващия път да поканите Азис, за да паднат маските и да видят българските граждани какво толерирате”.

Навремето Софка подкрепи Петър Стоянов и той се провали. После пя за БСП и те загубиха. Сега пък Софито пристана на ГЕРБ и пя в парламента... Това пък коментира във Фейсбук депутатът от Атака Венцислав Лаков.

 

Председателят на правната комисия в парламента и едно от „остриетата” на ГЕРБ в законодателния орган Искра Фидосова изгря с идеята, че е крайно време в Народното събрание да има ромски представител.

Може би е време човек като Софи Маринова да бъде депутат в следващото 42-ро Народно събрание, коментира Фидосова .

Всъщност роми в парламента и досега е имало. В предишното Народно събрание се подвизаваше депутатът Тома Томов, който бе лидер на партия „Рома” – част от коалиция за България. Томов обаче имаше известни проблеми с правосъдието и имунитетът му бе снет, а в края на миналата година получи пет години затвор за вземане на подкуп по времето, в което е бил районен прокурор на Оряхово.

Цветелин Кънчев, който е шеф „Евророма”, също е бил депутат и то с популярна слава.

Софи Маринова обаче не показа, че се интересува от бъдеща политическа кариера.

„Аз винаги съм казвала, че си има хора за всичко. Аз съм си певица, другият си е текстописец, другият си е музикант, другият си е депутат. Така че мен не ме влечат такива неща и даже знаете, че ви казвам да не ми давате много да говоря, само искам да пея”, обясни Софи Маринова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    само така само така...от кога казвам 4е парламента е 4алгажииница, все едно ейми уаинхауз да иде да пее в конгреса в америка да я подкрепят в поредното пиянстване и дрогиране на сцената
  • 2 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    Брато на 8 хаприл сите официално роми у Униата у Брюсело, брат`чед :)
  • 3 comandore

    0 0 Отговор
    Е, Е.У умря бе човек,къде я слагаш да пее?
  • 4 съгласен

    1 0 Отговор
    ...Защо ли не виждам нищо скандално-
    НА ЦИГАНИТЕ ОТ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА "пее"чиста циганска,
    после на лево{резбовите}-ще чурулика васа костинбродска
    и като че ли всичко е наред там,а??!!!!
  • 5 гол гъз

    3 0 Отговор
    Цецо Цецов-Цецистия взе много да се циганизира! Остави вярната си дружка Веселин МАРИНОВ и се захвана със Софка МАРИНОВА! Разкарва я като панаирджийска мечка от Бюксел до парламента, сякаш жълтици ще ни се.е госпожицата!
  • 6 да

    3 0 Отговор
    това харесват полицайте-чалга,мозъкът не взема участие.
  • 7 булгар но до кога

    2 0 Отговор
    samo bolni mozaci mogat da kanqt cigani v parlamenta,malko im e 4e gi hranim ve4e 23g.,da si gi vzemat v spalnite kato tolkova gi haresvat
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 герб

    2 0 Отговор
    софи на евровизия-първата циганска държава в европа-булгаристан
  • 10 засегнат

    0 1 Отговор
    Вижте никой не се дразни че певцата с цигански корени е поканена в парламента.Дразнещото идва от изказването на представителя от ГЕРБ за евентуалното участие на Маринова в парламента.Депутатското място е отговорно,то трябва да бъде заето от достоен,образован,знаещ и можещ депутат,и не се раздават като сладкиши на гостите на парламента.Но тъй като куцо и сакато влезе там не се учудвам на примитивното мислене и поведение на тази депутатка!За това сме и на този хал.Не харесвам Сидоров,но съм доволнен от спонтанната му реакция,впрочем много на място,за първи път!
  • 11 пинки

    0 1 Отговор
    Срамота ... принципно квото и да си говорим У ТЕ ХАФ ТУ МАНГЕ под българкото знаме .. Софке сори ама не е редно ... пу ба.и срамът !!!! Представям си кво им е на Атака
  • 12 Зоя Димитрова

    0 1 Отговор
    Дано това да ни е проблема
  • 13 Граф Боби

    0 2 Отговор
    Поздравление за Софи Маринова!
  • 14 Петър Неделчев

    1 0 Отговор
    Песента и певицата не стават, другото няма значение,