Last news in Fakti

11 Април, 2012 11:40 1 385 1

Пускат травестити на Мис Вселена

  • мис вселена-
  • травестит-
  • транссексуални

Пробив в правилата на конкурса за красавици Мис Вселена – и травестити ще имат възможност да се впуснат в състезанията от 2013 година. Решението дойде след преговори между организаторите на конкурса и гей – активисти, предаде Ройтерс.

Повод за срещата стана дисквалификацията на претендентка за короната в Канада, тъй като не е родена жена. 23-годишната Елена Талачкова има паспорт, в който пише, че е жена, но бе разкрита, че си е сменила пола на 19-годишна възраст. „Измамата“ възмути лично собственика на конкурса Доналд Тръмп, който отсвирил мераклийката за признание на хубостта й.

„Имаме дълга история на подкрепа на равенството между всички жени“, заявиха в изявление президентът на Мис Вселена Паула Шугарт.

Изключението ще важи за транссексуални, които са си сменили пола. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.