Last news in Fakti

11 Март, 2019 05:45 2 702 7

5 грешки, които да избягваме при пролетното почистване на дома

  • пролетно почистване-
  • почистване-
  • дом-
  • съвети-
  • грешки

Това досадно и трудоемко занимание е задължителен елемент в програмата на добрата домакиня

5 грешки, които да избягваме при пролетното почистване на дома - 1
Снимка: Shutterstock

С настъпването на пролетта хората се замислят за освежаване на жилището. Често пъти те подхождат спонтанно и резултатът невинаги е добър. Ето защо сп. "Мадам Фигаро" припомня петте грешки, които трябва да се избягват при пребоядисване и промяна на интериора на дома.

В една стая не трябва да има повече от три цвята, защото в противен случай се получава, образно казано, цветна какафония.

Прекаленото заиграване с контрастите също е погрешно, като например виолетово и жълто. Най-добре е съчетаване на цветове, които са от едно и също семейство, например нюансите на зелено или на розово, или на цветове от близки семейства, като например жълти и оранжеви или зелени и сини нюанси.

Ако човек предпочете да заложи само на два цвята в стаята, то те не трябва да са в съотношение 50 на 50, защото това намалява обема на пространството. Единият от цветовете трябва да присъства повече, а другият — по-малко, в съотношение 25 на 75 или 60 на 40.

Никога не се боядисва в цвят, който преди това не е бил тестван върху някаква повърхност. Защото в противен случай може да има неприятна цветова изненада и цвят, който в каталозите е изглеждал перфектен, на стените може да изглежда бутафорен.

И накрая при освежаване на стаята човек не бива да забравя, че освен стените в нея има и много други неща, като мебели, килими, осветителни тела, сувенири и др., които трябва да се връзват с цветовете на стените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 4 Отговор
    глупава статия

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Уви, не си прав. Хората вече не мислят и ако им е първи ремонт е силно препоръчителна статия.
  • 3 въпрос на пари

    5 3 Отговор
    Сменят се мебелите. А ако те ви харесват все още, сменяте жената, ако тя е овехтяла вече.
  • 4 гост

    4 0 Отговор
    ...Публикувано във факти.бг: съотношение 50 на 50, защото това намалява обема на пространството : създава впечатление за намален обем, чисто физически не може боя да намали обема освен ако не оставите баката с боя в стаята.
  • 5 Майло обратния ефект....!!!!

    2 2 Отговор
    По ми е кеф, в чужд дом да почиствам,по ми идва отръки, после като децата получавам награда бонбонбонки, детска радост...! На родителите си не помагах, но накрая, вече като не пречиха им почистих санитарния възел....! Просто всичко правя наопаки....!!!!
  • 6 какво

    0 0 Отговор
    е това чистене
  • 7 Благодаря...!

    1 0 Отговор
    На културния за отрицателните лайкове, и за всичко, което ми дари. през последните години три, естествено всичко. отрицателно...! Тъй като много обича да дава съвети, и аз за първи път ще му дам такъв, някой умен човек, да му направи пролетно почистване на мозъка....!!!!