Last news in Fakti

21 Април, 2012 15:19 2 151 3

Какво забранява кралският етикет на Кейт

  • кейт мидълтън-
  • кралско семейство-
  • етикет-
  • поведение

„Короната е тежка”, но не само за кралицата, но и за всеки, който влезе в кралското семейство. Ето десет от нещата, които най-новия член на британската кралска фамилия –а Кейт Мидълтън, никога повече не трябва да прави.

1. Никога повече тя няма да бъде наречена „Кейт”. Обръщенията към нея могат да бъдат следните: „Катрин”, „Мадам”, „Нейно кралско Височество принцесата на Уелс”.

2. Да гласува. По принцип членовете на кралското семейство имат право да гласуват, но на практика никой от тях не го прави.

3. Пристрастност. Кралското семейство трябва да запази неутралитет. Изразяването на пристрастност в случая се тълкува като противоконституционно поведение.

4. Да не дава поводи за слухове. Мидълтън трябва да се държи сдържано в обществото и да не дава поводи за каквито и да било догадки по нейн адрес.

5. Да не играе на „монополи”. През 2008 г. принц Андрю официално забранява членове на кралското семейство да играят на „монополи” с аргумента, че играта става доста „жестока”.

6. Да не дава поводи за спорове. На принцесата на Уелс й е забранено да предприема каквито и да е спорни действия. Това се отнася и до облеклото.

7. Забранено й е да яде мекотели. На кралските особи им е забранено да ядат мекотели, поради опасност от отравяне.

8. Не може да работи. След сватбата работата на Мидълтън се състои в това да обядва с дипломати и да се отдаде на благотворителна дейност.

9. Да не подписва каквито й да било неофициални документи. Не трябва да дава автографи, за да не може никой да фалшифицира подписа й.

10. Не може да не си дояде обяда или вечерята. Ако стане от масата, всички присъстващи са задължени да направят същото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 maitap

    0 0 Отговор
    Ами да пръдне?
  • 2 bez maitap

    0 0 Отговор
    Щом не й е забранено - значи може!
  • 3 Васил

    0 0 Отговор
    Е то било много трудно да си монарх :D