22 Април, 2019 16:27, обновена 24 Април, 2019 16:28 3 359 6

Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина

  • гуидо маронати-
  • мезоконци-
  • конци
Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина - 1
Снимка: Тина Прокопова

Няколко дни след Световния конгрес по естетична медицина в Монако италианският специалист по пластична хирургия д-р Гуидо Маронати бе в България, за да представи една от най-новите технологии, промотирани на събитието - най-новия вариант на конците Aptos.

Той е на световния пазар от февруари 2019 г., а вече се използва и у нас. Маронати е експерт обучител и провежда обучения в целия свят, в България такова се състоя в МБАЛ "Св. София". Той представи трето поколение конци, които съдържат полимлечна киселина, поликапролактон и хиалуронова киселина.

Д-р Гуидо Маронати работи в Милано, първо е работил като общ хирург, но по-късно се влюбил в прецизността на пластичната хирургия. Практиката му започва през 2001 г. от обществена болница. Сега работи изцяло в частния сектор в три направление: естетична хирургия, естетична медицина и лазерна медицина. През 2008 г. започва да работи с конци. Единствените тогава са американски. През 2013 г. изпробва конците Aptos и оттогава работи само с тях. Те са създадени от грузинеца Марлен Сулуманидзе, от когото Маронати лично се е учил.

Д-р Гуидо Маронати даде интервю специално за ФАКТИ:

В какви случаи могат да се прилагат мезо или лифтинг конците?

На конците трябва да гледаме като на комбинация от подхода на естетичната медицина и естетичната хирургия. Предлагаме ги най-вече на тези, които искат естетична намеса, но се страхуват.

Най-подходящите пациенти са тези, които искат лек лифтинг и биоревитализация, която се постига от съдържащата се хиалуронова киселина.

Могат ли конците във всеки случай да са алтернатива на инвазивните процедури?

Когато искаме да използваме неинвазивна техника конците са най-добрият вариант. Нека Ви кажа последователността: най-добър ефект се постига с хирургия, на второ място са конците и накрая микроултразвук, но при него ефектът не е толкова добър.

Преди да дойдете в България, Вие бяхте на Световния конгрес по естетична медицина в Монако. Какви са последните тенденции?

По отношение на класическата естетична хирургия и медицина нови неща не мога да кажа, че има, но по отношение на технологиите - новостите са много. Най-вече при лазерните процедури и "меките" такива - като лифтинг конците.

За 18 г. как се промениха предпочитанията на пациентите?

Когато започвах практиката си почти нямах мъже пациенти. На един мъж се падаха 100 жени. Сега увеличението на пациенти мъже е 15-20%. Друга разлика е, че в началото правех много сериозни хирургични интервенции, сега хората сякаш повече се плашат и са по-ориентирани към неинвазивни процедури.

Кои са популярните процедури сред мъжете?

Сред техните приоритети са ринопластика (оформяне на носа), липосукция на коремната област, повдигане на клепач и удължаване на пениса.

Коя е най-рисковата процедура?

Най-рискова си остава класическата лифтинг процедура на лице и шия. Причината не е в сложността на извършването ѝ, колкото в това, че на лицето има един фасциален нерв, който, ако бъде засегнат, може да се получи парализа на лицето.

Стават ли по-достъпни естетичните процедури? Все пак и жените без големи финансови възможности искат да изглеждат добре.

Има начини това да се постигне. Преди години бяха само 2-3 компании, които произвеждаха лазери за нашата практика, сега вече са 40-50, дори само това може да намалее цената на процедурата и е начин да се спестят пари. За мен важното е да се подбере сериозен, надежден лекар, който използва надеждни продукти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слънчицето на сайта...!!!

    5 6 Отговор
    Няма лошо да има новости в която и да е медицина, естетиката дори и да съм богата, пак няма да я ползвам...!!! Не искам да бъда друг човек...!

    Коментиран от #4

  • 2 До Слънчасалата

    10 1 Отговор
    Тези интервенции се правят и когато са станали травматични увреждания, болестни процеси, опасни състояния свързани с тъканите и не е обезателно само за разкрасяване.

    Коментиран от #3

  • 3 До дръгливата

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "До Слънчасалата":

    Явно не четеш. статията, ти да не пострада. от някой шрапнел и сега имаш. нужда от сиво, но няма да помогне... войната е лошо нещо...!
  • 4 Гьоте Петрофф

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Слънчицето на сайта...!!!":

    Не друг човек, а по-добра версия на себе си, мадам...

    Коментиран от #5

  • 5 Лулу

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гьоте Петрофф":

    Не мисля, че е по добра версия, по скоро гримаса на тъжен мим., недоволен от живота...!
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    Нищо не разбрах от статията !!!