Last news in Fakti

8 Май, 2019 12:45 20 547 14

Опустошителен рояк скакалци носи страшно библейско пророчество (ВИДЕО)

  • пустинни скакалци-
  • наказания-
  • страшният съд-
  • библейско пророчество-
  • инвазивен вид-
  • скакалци-
  • йордания-
  • саудитска арабия-
  • края на света

Евангелист твърди, че божиите наказания, изпратени на египетския народ са се върнали

Опустошителен рояк скакалци носи страшно библейско пророчество (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Инвазивен рояк скакалци, който връхлетя земеделските култури в Саудитска Арабия, е доказателство, че 10-те наказания, които Бог изпраща на Египет, са се завърнали с пълна сила и вещаят края на света. Това твърди евангелистки пастор от щата Илинойс, след като видя в природната стихия знак от Бог.

Унищожителни рояци от скакалци са били забелязани тази седмица да преминават границата между Саудитска Арабия и Йордания. Вредителите се спуснали към град Тафила - един от големите земеделски центрове в южната част на страната, известен с обширните си маслинови и овощни градини.

Опустошителен рояк скакалци носи страшно библейско пророчество (ВИДЕО)

Местната новинарска агенция The National съобщава в понеделник, че ситуацията е била толкова тежка, че властите в Йордания били принудени да изпратят военновъздушни сили да отблъснат нашествениците. Тонове пестициди са били разпръснати над района.

Дни преди разрушителната атака на скакалците, от официалната служба на ООН, следяща движението на насекомите - Locust Watch, са предупредили, че през последните няколко седмици популацията на скакалци в Саудитска Арабия и Иран значително се е увеличила.

Опустошителен рояк скакалци носи страшно библейско пророчество (ВИДЕО)

Един евангелистки проповедник от САЩ е убеден, че това не е просто природно явление, а знак за наближаващия Апокалипсис.

Според пастор Пол Бегли от Уест Лафайет, щата Индиана, унищожителното нашествие на рояците е едно от 10-те библейски наказания, които Бог изпраща на Египет и са свързани с пророчествата за Страшния съд.

Проповедникът вярва, че краят на света, описан в Библията съвсем скоро ще дойде и времето на човечеството изтича.

Той твърди, че е видял всички доказателства за края, описани в Книгата Изход от Стария Завет.

"Скакалци? Библейските наказания се завърнаха. Какво имам предвид? Точно както се разказва в Библията, рояци, огромни рояци от скакалци, прелитат в небето над Саудитска Арабия. Това е едно от божиите наказания, които Бог изпраща и сега то се завръща с библейски мащаби. Това е катаклизъм", твърди пастор Бегли.

В Книга Изход, втората книга от Петокнижието, се разказва за извеждането на евреите от Египет. Един от основните моменти в нея описва гнева на Бог, изпратен на египетския народ под формата на 10 наказания, едно от които са скакалците.

Опустошителен рояк скакалци носи страшно библейско пророчество (ВИДЕО)

Ето какво пише в Книга Изхода: “Тогава Господ рече на Моисея: простри ръката си над Египетската земя, и нека нападнат скакалци в Египетската земя и поядат всичката земна трева (и всичките дървесни плодове), всичко, що е оцеляло от градушката. И простря Моисей тоягата си над Египетската земя, и Господ прати в тая земя източен вятър, който трая целия тоя ден и цялата нощ. На сутринта източният вятър довея скакалците. Скакалците нахлуха в цялата Египетска земя и нападнаха цялата Египетска страна в голямо множество: такива скакалци по-преди не е имало, и подир тях не ще има."

Според Организацията на обединените нации, скакалците са най-старите мигриращи вредители в света и могат да изминават огромни разстояния.

Пустинните скакалци (Schistocerca gregaria) са най-опасният от всички видове и са способни да нанесат сериозни вреди в 65% от най-бедните страни по света. Вредителите могат да изминават разстояния от до 150 км на ден и при подходящи условия са способни да се умножат 20 пъти в рамките на три месеца.

Възрастните скакалци са способни да изяждат посеви, насаждения и друга растителност, равна на собственото им тегло, всеки ден.

Опустошителен рояк скакалци носи страшно библейско пророчество (ВИДЕО)
Снимки: shutterstock

„Ако рояците не бъдат следени и контролирани, могат да се разраснат и да опустошат огромни територии. Биха били нужни години и милиони долари, за овладяването на тежките последици, които тази напаст ще нанесе върху продоволствената сигурност и препитанието на хората в засегнатите райони”, предупреждават от Организацията на ООН за прехрана и земеделие.

Опустошителен рояк скакалци носи страшно библейско пророчество (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    19 0 Отговор
    Не се притеснявайте има bt растения, които впрочем са много екологични,заместващи напълно употребата на инсектициди. Отчето от илинойс да се загрижи за парниковите емисии по добре
  • 2 294

    25 0 Отговор
    "Цитирам от цитата Публикувано във факти.бг: такива скакалци по-преди не е имало, и подир тях не ще има."
  • 3 Тръмп

    18 24 Отговор
    Само глупака и дебила не вярват в Божието слово!!!:):):)Само малоумен комунист търси да спори с Библията!!!:):):)Божието наказание идва точно за комунягите и терористичните фанатици!!!:):):)Те ще изчезнат заедно със скакалците-вредители!!!:):):)Сори!!!:):):)

    Коментиран от #6, #8, #9, #13

  • 4 Bahti

    13 9 Отговор
    След папата има Психопатология на религията. Облечете си пижамките и ЛЕКАРСТВАТА!
  • 5 Кую

    10 1 Отговор
    дихлоро-дифенил-трихлоретан
  • 6 Госあ

    15 6 Отговор

    До коментар #3 от "Тръмп":

    Хехехе нали знаеш, че първо твойте хора ще ги застигне божието наказание. Ама лошото,че покрай вас и ние комунистите ще го отнесем 😂
  • 7 Реалист

    16 3 Отговор
    Абе пържени в тигана се продават във Манила. Да хващат по едно кепче арабеските и да почват да ловят и ядат - те не се смятат за месо, нищо че е рамазан...

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Леля ти

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тръмп":

    Това наказание идва и за правоверните фашаги . Как пък един рояк не отиде в Хамерика . Пък аз мисля, че след 33 категории джендъри, скакалците е време и за Потопа . Дано изчисти Авгиевите обори на алчността на евреите !
  • 10 Цеко сифоня

    21 6 Отговор
    Абе тия ше намерат начин как да се справят със скакалците, ама ние как да се справим с наще "скакалци" , дето ни управляват ? Техното опустошение е по-страшно.
  • 11 Теди

    8 1 Отговор
    Кажете и според баба Пена какво е.
    Само гледната точка на евангелиста сте изложили.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 sth3

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тръмп":

    дамм напълно съгласен съм
  • 14 babaqga

    0 0 Отговор
    Измама! Нямат човешки лица и отрова на скорпион. Което е различно от пророкуването.