Last news in Fakti

9 Май, 2019 13:28 52 518 33

Огромна трагедия в живота на Папи Ханс

  • папи ханс-
  • баща-
  • константин трендафилов-
  • проф. владимир трендафилов-
  • почина-
  • рак-
  • писател-
  • литературен критик-
  • преподавател

Младият поет и певец загуби баща си, който отдавна се бореше с коварна болест

Популярния певец и писател Константин Трендафилов, по-известен като Папи Ханс, загуби един от най-близките си хора - своя баща.

Проф. Владимир Трендафилов е починал в сряда след продължителна битка с рака, твърди Lupa.bg.

Изтъкнатият поет, литературен критик и преводач си отиде на 64 годишна възраст.

Роден е във Варна през 1955 г. Завършва английска филология в Софийския държавен университет. Две години работи като редактор в издателство „Народна култура“ (1981-1983), а след това е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, Катедра по англицистика и американистика (англо-български превод, английска стилистика, съвременна британска поезия) от 1983 до 2001 г.

След 12 години прекъсване, от началото на 2013 г. той отново преподава в Катедрата по англицистика и американистика към Софийския университет, където води лекции по съвременна британска литература.

Хабилитира се като доцент с изследването си „Дебютът Дикенс: Начална рецепция на английския автор и на творчеството му в България“ (2005).

Професор от 2011 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград и от 2013 г. в Софийския университет.

Трендафилов превежда от английски на български, основно поезия. Негов е емблематичният превод на сборник с избрани произведения на ирландския класик и нобелов лауреат Уилям Бътлър Йейтс, който излязла у нас през 1990 г. под заглавието „Кръвта и луната“.

Има и две издадени стихосбирки – „Четирите фокуса“ (1997) и „Смъртният танц на фокусника и други стихотворения“ (1999).

В последните години Владимир Трендафилов стана по-известен като баща на младия писател и поет Константин Трендафилов, избрал за свое музикално алтер его псевдонима Папи Ханс.

Баща и син бяха в чудесни отношения, въпреки че проф. Трендафилов в началото бе смутен от невероятната популярност на наследника си прочул се с "такива глупости".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГрУю

    96 5 Отговор
    Лека му пръст на човека.
  • 2 Комшията

    25 90 Отговор
    Защо занимавате хората със тъпотии ко било кво не било всеки ден умират близки на някого и това е нещо нормално живеем за да умрем и на мен и на много други не ни е лек живота ама какво да се прави

    Коментиран от #5, #27

  • 3 Бесен

    26 74 Отговор
    Много народ се бори със същото и то при много по-тежки условия, че да ни занимавате с лигльото папи нам си кой!

    Коментиран от #4

  • 4 Гергана

    66 12 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен":

    Ей идиот никой не те кара да четеш това камоли да коментираш говори в единствено число ти от къде знаеш какво искат хората Аман от простаци като теб селянин

    Коментиран от #9, #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Комшията

    18 31 Отговор

    До коментар #5 от "Гергана":

    О да аз съм идиот така е обаче не съм толкова спрял като тебе да ридая за човек кото нищо не е направил за мен или България какво ми дреме аз си гледам близките за тебе Папи ли ще плаче ?? Аре стегни се малко и ходи да четеш Българска литеретура не да си пълниш главата тука с тъпотии
  • 7 Тина

    55 3 Отговор
    Не е хубаво да се говори така!Това все пак е родител!Много е тежко!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бесен

    13 24 Отговор

    До коментар #4 от "Гергана":

    От нас двамата ти си тази с промития мозък! Вероятно си мислиш, че ши си легнеш с тоя "секс символ" папито и ши станиш и ти звиздъ, знам ли те! Нета е пълен с призиви да помогнем на деца страдащи от рак и други редки заболявания, докато родителите изнемогват - това е трагедия! Трагедия е първо защото са деца и второ защото държавата ги е отписала. Това че дърт човек бил починал не е трагедия защото той си е изживял живота! И се пише тая статия не заради покойника а заради мухъл като папито - тва пък вече е най-голямата трагеди я падения щом подобен лигльо може да е някаква форма на ролеви модел! Та аре у лево ако обичаш и ходи си изказвай любовните чувства към тоя нейде дето ще те прочете, а не където нервиш хората с простотията си! П.С. към Тина - ако статията беше за самия Владимир Трендафилов и това което е дал за културата нещата щяха да са други, но статията е за Папито, а колко и дали толкова страда си е негов изцяло личен проблем, и халтур-трегер като Папи няма как да предизвика каквото и да е съчувствие - самата статия е халтура имаща за цел лъскане на имиджа на един комерсиален лигльо!

    Коментиран от #22, #25

  • 10 Pisi pisi

    12 4 Отговор
    Чеда мои, недейте така! Лошо е!
  • 11 Гост

    10 19 Отговор
    Тоз си дига рейтинга покрай смърта на баща си . Давайте всички който имат родители, роднини, близки починали от рак , да пишем из нета , няма само някакви там известни с две смешни песни да реват на всички. И аз имам родител борил се с тази коварна болест ама , не съм ревнал в соц . мрежата.
  • 12 Garrincha

    41 1 Отговор
    Лоша работа … живота е устроен така - постоянно се разделяме с близките си хора … баби , дядовци, родители … всички си отиват, един по един … докато дойде и нашият ред !
  • 13 Папай ми Х.я нс

    11 42 Отговор
    Горкия родител, умрял е от срам, че си е хвърлил семето във вагина, вместо в тоалетната! А ето го резултата-просташко недоразумение.....
  • 14 нст

    17 19 Отговор
    Лека му пръст на човека... но и аз съм загубил баща си, па не се писа нищо за това! Верно не съм Папи, нито пък Ханс, но съм 100 пъти по нормален човек от тоя джендър!

    Коментиран от #24

  • 15 Дебора

    35 6 Отговор
    Как не ви е срам бе, хора?!!!!!! Няма те страх от Бога!!! Чудовища сте!!!
  • 16 Дебора

    11 5 Отговор
    Как не ви е срам бе, хора?!!!!!! Няма те страх от Бога!!! Чудовища сте!!!
  • 17 vasik atanasova

    23 0 Отговор
    Папи дръж се
    знам как се чувстваш
    бъди силен
    за съжаление живота е такъв
    на този свят сме за по едно кафе
    огъня където падне там гори
  • 18 Папи Конс

    6 1 Отговор
    Абе..някои сте наистина само за по едното кафе...
  • 19 Аз Варна

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гергана":

    Питам се защо наричаш хората идиоти и е редно,тъй като посланието е обидно,модератора да вземе отношение.По темата-съболезнования на семейството,да почива в мир човека,но това се случва с много хора и не се отразява за всички по медиите.Папи Ханс не е заслужил такова внимание,нито е толкова известен,че да го величаем толкова.Да оставим човека да преживее болката и личната си драма без да преекспонираме нещата.
  • 20 Бай Благой

    16 0 Отговор
    Бог да го прости!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Георги

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен":

    На 64 години не си е изживял живота,дори по закон не е пенсионер,така че по кротко с хаотични изказвания,с тая логика и баща ти да го изпращаме?!?
  • 23 Дионтей

    15 1 Отговор
    На последното предаване "като две капки вода" Папи каза татко с теб съм, а Рачков тъпака се шегуваше с Папи, че имат гей-връзка и се обърна към баща му с думите "заедно сме". Голям глупак е този Рачков...
  • 24 наблюдател

    21 0 Отговор

    До коментар #14 от "нст":

    Прав си! Не си Папи,нито си Ханс. Най-вероятно си никой! Нула. Празно пространство. Това не ти дава право да злобееш. Не се е чуло Папи Ханс да е джендър.
    Дръж се прилично с хората и се отнасяй с уважение към личната трагедия на всекиго.
    Казвам ти го като човек,който също е загубил баща си. И не се е писало за мен..
  • 25 Виктория

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен":

    Съгласна съм с теб "бесен". Медиите нямат за цел да кажат, че един велик човек или писател си е отишал а просто да кажат някаква клюка. За тези хора не е важно информацията вярна ли е, или не а просто да има какво да пишат. За мен няма смисъл сега да седите тук и да ревете за човек, който нито сте виждали, нито познавате. Като още поне 20 човека е умрял вчера, и чудо голямо.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Атомни хора

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Комшията":

    Ма като не ти изнася недей да ги четеш тези статии.
  • 28 Атомни хора

    9 1 Отговор
    Ме виждам лошото в това някой да изкаже съболезнования за проф. Трендафилов. Този човек явно е подпомогнал с нещо, все пак е превеждал, преподавал е и е помагал на младите умове да се развият. Не е бил безделник. Няма лошо в това да пишат за него. А това, че хора които не харесват Константин Трендафилов (Папи Ханс) са решили да се направят на интересни с един злобен коментар под статията за починалия му баща, вече си е съвсем отделен въпрос. На тези хора мога само да пожелая да се научат на уважение и най-вече на тактичност!
  • 29 надя

    7 0 Отговор
    Владимир Трендафилов беше най-запомнящият се преподавател в СУ,
    Винаги ще си мисля за него с усмивка и благодарност. Бях негова студентка и се гордея с това. Трагична загуба!
  • 30 Язе

    3 0 Отговор
    Колко е изгубено стадото... Липсва съпричастност тука чеда мой.
  • 31 Qwerty Yop

    4 0 Отговор
    На Ханса споменават смъртта на баща му, 'щото сина му е станал популярен и там е връзката!

    Ако вие или вашите родители бяха известни с нещо, щяха да бъдат споменат също... ама явно не са! За т'ва не злобейте, ами не четете статии от които се дразните и т'ва е! Най-лесно е да хулиш и обиждаш! В случая това е неуместно!

    Хора умират всякакви, всекиден, но те са неизвестни на хората и за това си никоий освен близките не разбира за това...

    Хейта е деструктивен и води към тотално падение на индивида и понеже има много омраза и егоизъм, за това света отива на самоунищожение! Може би така и трябва за да се свърши цялата простотия човешка!


    Т'ва е!
  • 32 Гинка Ралева

    1 1 Отговор
    Много жалко,когато млади и талантливи хора си отиват от тази коварна болест.Казват,че няма не лечима болест,но съдбата е решила това.Дъблоки съболезнования към семейството.
  • 33 Стояна

    2 0 Отговор
    Скъпи Константине ,
    Възхищавам се на твоя характер , таланти,
    креативност и уникалност. Името ти значи постоянство. Продължавай да твориш по твоя начин. Стиховете ти са чудесни, пееш отлично.
    Възхищавам се на твоите родители. Аз също се разделих с баща ми. Но това е временно. Един ден пак ще срещнем нашите скъпи и любими хора. Духът има нужда да почива в мир. Душата също. Благодари за всичко, което ти е дал твоя баща . И намери вдъхновение от това.
    Бъди здрав ! И успехът ще е с теб !