Last news in Fakti

1 Юли, 2019 17:49 40 088 36

Интригуващата история на клана Ротшилд, който управлява света

  • ротшилд-
  • династия-
  • клан-
  • семейство-
  • влияние-
  • власт-
  • пари

Въпреки че вече не са най-богатото семейство в света, Ротшилд се смятат за най-влиятелната династия

Интригуващата история на клана Ротшилд, който управлява света - 1
Снимка: Shutterstock

Немският поет Хайне е казал следното: "Парите са Господ на нашето време, а Ротшилд са техният пророк". Някога за най-богатото семейство в света се е смятал кланът на Ротшилд, но в наше време съвременните милионери са ги изтласкали от списъка на Forbes.

Гейтс, Зукърбърг и ред други са спечелили богатствата си за броени години, докато Ротшилд са трупали парите си със столетия. В момента всеки член на огромната династия владее относително неголям капитал от няколко десетки милиона или милиарда долара, но сумарно Ротшилд владеят богатство, което се оценява на около 2-3 трилиона долара. Историята на семейството обаче от време на време обаче изглежда като фантастична приказка.

Началото на граденето на семейството е дадено във Франкфурт през втората половина на XVIII век. Бедното еврейско момче Майер Амшел е принудено да си търси работа, след като баща му умира. Момчето обаче решава да претърси бунищата за ценни предмети, на които в последствие придава търговски вид и продава на колекционерите.

Своето първо антикварно павилионче Амшел отваря в малък хан, където наема малка стая. Пред входа е висял стар червен щит, на немски Rot Schild, откъдето произлиза сред местното население името "Павилиона Ротшилд". Трябва да се знае, че по онова време Германия е била обединение от множество княжества, като всяко от тях е имало свой владетел и само е секло монети. Много скоро Амшел разбрал, къде може да се припечели добре и отворил в своя павилион обменно бюро.

Търговците от другите княжества разменяли своите монети за местните. Скоро предприемчивият млад мъж започнал да изкупува местата за обмен на монети и така, на практика, установил монопол. Това на свой ред му позволило да открие след време собствена пълноценна банка. Но истинският пробив за него било друго събитие. Майер, който по онова време вече знаел колко е ценен бранда и приел името Ротшилд, подарил ценна колекция от монети на принц Фридрих Вилхелм IX фон Хесен-Касел. В замяна той поискал само да служи на високопоставената особа. По-късно принцът става курфюрст, а Ротшилд негов личен банкер. Благодарение на това покровителство Майер с лекота започва да предоставя държавни заеми в нечувани до тогава размери.

Майер и съпругата му имали петима синове, които възмъжали и последвали стъпките на баща си. По-късно те са наречени "петте пръста". Старецът Майер изпратил всеки от тях в главните центрове на Европа - Манчестър, Неапол, Париж, Виена и Франкфурт, където те открили свои собствени банки.

Фразата "Който владее информацията, той владее света" е била казана именно от Майер Ротшилд. Семейството е имало широка мрежа от пощенски гълъби и коне, които на мига донасяли новините на собствениците им.

По стечение на обстоятелствата Наполеоновите войни станали златна жила за Ротшилд. Имайки банки на практика във всички страни, те могли легално да плащат на армиите на двете воюващи страни. Обещавайки на Наполеон, че френското злато няма да напусне страната, те го продавали на англичаните, а след това в качеството на менителници те го превеждали в Испания, където спонсорирали армиите на Уелингтън.

Междувременно изпратеният във Виена Саломон Ротшилд става главен банкер на Австро-Унгарската империя, получавайки подкрепата на княз Метерних. По този начин започва да се формира първата европейска финансова империя.

Само един път в историята Ротшилд правят безумна афера, която им носи милиони. Става дума за битката при Ватерло. Братята Ротшилд лично наблюдавали хода на битката и, когато станало ясно, че Наполеон ще претърпи поражение, с всички сили се запътили към Лондон. На борсата те започнали да продават собствените си ценни английски и пруски книжа, уж боейки се от поражение от англичаните. Примерът им бил последван от мнозина. После обаче братята изкупили всичко буквално на безценица. На следващия ден светът научава за поражението на Наполеон. Мнозина, които по-рано били продали своите английски ценни книжа, се самоубили, а Ротшилдови получили около 40 милиона фунта стерлинга печалба - баснословна сума за онези времена. Оттогава те винаги влагат парите си много обмислено.

Интригуващата история на клана Ротшилд, който управлява света
Снимка: Shutterstock

Умирайки, Амшел Ротшилд оставя на своите потомци това важно правило: Винаги да се подкрепят и да взимат решенията заедно.

Интригуващата история на клана Ротшилд, който управлява света
Снимка: Wikipedia (Надгробната плоча на Майер Амшел Ротшилд)

Въпреки че братята са се намирали в различни краища на Европа, тяхната империя винаги е била много добре осведомена за делата във всяка една точка на света.

Още през 70-те години на XIX век тяхното състояние вече е оценявано на безумните 1 милиард долара. Парите им са били навсякъде: разработването на диамантени находища в Южна Африка, строителството на железопътни линии във Франция, строителството на Суецкия канал. Пруските крале, руските царе, австрийските императори - всичките са взимали заеми от Ротшилд. По онова време се появява и първата конспиративна теория за властта, която Ротшилд притежават.

Интригуващата история на клана Ротшилд, който управлява света
Снимка: БГНЕС

Днес за главата на огромния клан формално е смятан Александър Ротшилд - първият представител на седмото поколение на това древно семейство. Още от времето на Амшел в семейството съществува ясна традиция наследството да се предава само на мъжките наследници. Всъщност, за да не напуска богатството пределите на клана, Ротшилд често са сключвали семейни бракове между първи и втори братовчеди. Заради огромното им богатство, също толкова огромното влияние и навика да са винаги в сянка, мнозина са убедени, че Ротшилд тайно управляват света.

Интригуващата история на клана Ротшилд, който управлява света
Снимка: Rothschild & Co


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 NWO

    19 55 Отговор

    До коментар #1 от "Main Fürher":

    Пий си хаповете

    Коментиран от #6, #15

  • 3 Обикновен Бг

    132 4 Отговор
    По точно ще е ако напишете, че статията е поръчкова. А и мааааалко лъжете, изкарвате ги да изглеждат мааалко по-нормални, а не тези перверзни садисти каквито са. Женили се понякога за първите си братовчеди, това са пълни глупости И ВИЕ ГО ЗНАЕТЕ. Женилиса се ОСНОВНО И ВИНАГИ за своите сестри, и веднъж за племенницата си. Благодарение на тези кръвосмешения и инцеси са плод и сегашните потомци на фамилията. Които са и били основни спонсори на 3 райх, цяла дивизия от СС ги е пазила. Също така те спонсорират и Полша да нападне Германия. На тези плодове на вековна инцестна връзка, днешните представите ли на тези чудовища е вината за над 200 милиона жертви. Спирам да пиша, че почва прекалено гнус да ме хваща от тези продукти на вековни кръвосмешения между братя и сестри...... И сега ще ме цензурират понеже не може да, се пише така за основните стълбове на "демокрацията". Щом тези НЕЩА са спонсорите на "демокрацията" ми е ясно какво е демокрацията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Bubbles

    6 28 Отговор

    До коментар #2 от "NWO":

    Този е за усмирителна риза не за хапове.
  • 7 среднощен

    18 3 Отговор
    "..И това ще мине.."!
  • 8 асддса

    66 4 Отговор
    Това че във листата на някакви си форбс ги няма като лично богатство, не значи че не са. Та те произвеждат парите, владеят държави, имат стотици бизнеси вие давата за пример зукенбургер и гейтс.
    Зукенбургер е там, защото те са му позволили, а той ги слуша.
  • 9 Електрошок

    24 3 Отговор
    Сутринта-за "великия Айнщайн",доказан плагиат и расист,сега-най-богатата еврейска фамилия,описана съответно на поръчката!
  • 10 Госあ

    17 1 Отговор
    И мошетата са дали нещо добро на света все пак - немската физиология ! Както казваше професорът по Физиология на човека. По време и след войната школата им значително се обогатява.

    Коментиран от #11

  • 11 Електрошок

    12 17 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Мнооого сме тъпи!Ако не са евреите,ще са арменци,гърци...95% са наивниците!!!Кълвем на празна кукичка!
  • 12 фюрера

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Main Fürher":

    благодаря моето момче радвам се че имам почитатели ,да сте ми живи и здрави обичам ви ,помнете фюрера е жив скоро ги мятам ,как ги искате пържени печени разтворени в киселина или задушени с раиски зарин ? вшия фюри работи за вас
  • 13 безпартиен

    27 1 Отговор
    И най-богатите имат пари в банки,а банките са само на това семейство!!!Та кои са по-богати???Всички са длъжници на банките-и бедните и богатите и отделни хора,фирми и всички държави са с дългове към банките-частните!

    Коментиран от #35

  • 14 Обикновен Бг

    14 2 Отговор
    Въпрос към всички вас. Знаете ли защо Картаген е унищожен ?
  • 15 Госта

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "NWO":

    Ти ги пий,той е добре,каун
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Kasapina

    3 29 Отговор

    До коментар #1 от "Main Fürher":

    Хитлер слочаино дали не чукал маикати од зад хаи хитлер АИ оште нешто можели иас даго набутам на мамати във устето и на сички фашисти във устата хаи хитлер.

    Коментиран от #30

  • 18 Усро

    4 1 Отговор
    Да ви серем в устата
  • 19 ела

    35 1 Отговор
    За тези изроди единствено смисъла на живота се заключва да трупат пари няма значение по-къкъв начин. За тези свине колко хора в хиляди или милиони са убити няма никакво значение защото хората са нищожни същества за тях не животът на хората ги вълнува а парити смисъл на живота. И тези изроди живеят и печелят пари в страна която най-много претендира за " демокрация, либерални и човешки цености " колко смешно жалко и парадоксално.
  • 20 Алфа Ромео

    34 3 Отговор
    Парите им са напоени с кръв и чуждо нещастие, тва са безскрупулни и...ди!
  • 21 Радо

    16 4 Отговор
    Парите развалят човека.
  • 22 Лора

    7 10 Отговор
    Благодаря на автора за статията, прекрасна е...!!!
  • 23 Кръст

    27 1 Отговор
    Борис Березовски финансира чеченските джихадисти докато дърпа конците на Елцин. Соломон паша атакува Шипка. Изабела Католичката гони арабите от Испания след което организира Светата Инквизия и качва на кладата лъжливите евреи, който може се спасява в Англия и Оаманския халифат. Лейба Бернщайн залива Русия с кръв, затова неговата армия е червена, а троцкизмът проповядва революция до дупка, майната им на гоите които ще измират с милиони. Спомени от миналото. Евреите се отрекоха от Спасителя и станаха революционери преди две хиляди години. Спасителя им каза: идвате с Мен, и ставате християни, деца на Ерусалим. Отричате се от мен, и ставате Синагогата на Сатаната. Написано е в Евангелието на Йоан.
  • 24 Аз съм

    32 1 Отговор
    Спокойно пичове, китайците ши им е*ат мамата. То, вече се и усеща...

    Коментиран от #26

  • 25 Хисторик

    17 1 Отговор
    Най големия им удър е че крадът 400 тона злато от Индия всичко друго са ала- бала истории!
  • 26 Юда

    5 9 Отговор

    До коментар #24 от "Аз съм":

    Петолъчката управлява Китай. Звездата на Луцифер. Така че, надежда всяка оставете!

    Коментиран от #28

  • 27 Garrincha

    18 0 Отговор
    Дълга е историята на тези гадове и на юдеите като цяло … и е толкова човеко-ненавистна, че е трудно да не се отвратиш !!!
  • 28 Аз съм

    10 3 Отговор

    До коментар #26 от "Юда":

    Бе, то и при СССР бе петолъчка, но Сталин ги излъга и използва тоталитарната с-ма за да им нарита яко задниците. Та още им държи влага!
  • 29 Слънчицето на сайта...

    10 8 Отговор
    В статията се пише за клана Ротшилд, някой умник всезнайко, хиляди пъти повтори Хитлер...! Хитлер остана с лошото си име в човешката история, а Ротшилд все още се славят със своята история и богатство...! В един такъв клан не е нормално, но е човешка гледна точка да има и разврат, и завист и надпревара, но е важна цялата тази богата история, откъде започва, от техния ,, бащица, който е бил толкова находчив и предприемчив, че всеки човек може да вземе поука от това, а защо не и да последва неговия пример...!

    Коментиран от #34

  • 30 Мимокмок

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Kasapina":

    Преди да пишеш из интернет-пространството,НАУЧИ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК,писмено и говоримо!!!!!Смотаняк!!!!!!
  • 31 Анти милиционер

    3 0 Отговор
    Еврейски седерасти, яжте фекален материал.
  • 32 Генерал Луков

    0 0 Отговор
    F#@/:"*n Jews!
  • 33 alla balla

    2 0 Отговор
    Семейство, което е основано през 18-ти век, не е древно. То е просто старо. Древността е разположена доста по-отдавна,векове преди Христа.
  • 34 Георги!

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Слънчицето на сайта...":

    То и при нашите оигарси казват,че са започнали бизнес продавайки гащи на сергия,но не казват за червените куарчета и подкрепата на бившата БКП-ДС комунисти. В статията правилно констатират ,имаш ли информация,вадееш света!
    Евреите финансираха Ленин и го изпратиха с бронираният влак ,да прави Октомврийската революция,при което бяха убити стотици хиляди !
  • 35 Ха ха

    0 4 Отговор

    До коментар #13 от "безпартиен":

    Е и какво , да унищожим банките ли ? И чак пък всичките банки да са еврейски ? Много комикси четете . Ако не бяха от еврейски произход , щяха да са от друг . Има 168 много богати евреи . Ами другите евреи какво ? Усетили са едно време и са създали първите големи банки , Нямало е сегашните регулации и са успели да си направят пачки законно за онова време . Излезли са хитри . Ако твоя прадядо се е усетил на времето , сега и твоята фамилия щеше да говори същото . Който не иска да дължи пари на банките , да не тегли . Не знам някой на сила да тегли пари . А пък за Фед се заблуждавате много , че никой не може да ги контролира . Има си доста лостове за контрол
  • 36 Венци Стефанов

    0 0 Отговор
    Историята ви е повърхностна и не точна,имате много пропуски в статията.Информирайте се повече ,преди да пишете.