Необходими продукти:
1 чаша тъмночервени череши
1/3 чаша кафява захар
3 чаши вода
1/3 чаша лимонов сок
резени лимон и листа мента за украса
лед
Начин на приготвяне:
Почистете костилките и дръжките от черешите и ги нарежете на половинки, съветва edna.bg. В тенджера или тиган добавете захарта, една чаша вода и черешите.
Оставете ги на среден огън, докато заврат, след което разбърквайте сместа в продължение на три минути. Отстранете я от котлона и я оставете да се охлади за половин час.
Нека сместа мине през цедка, като натискате черешите, за да пуснат от сока си. Към получения сироп прибавете фреша от лимон и две чаши студена вода. Налейте лимонадата в чаши и украсете с резените лимон, листата от мента, а по желание сложете лед.
Снимка: Shutterstock
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Даммм
11:25 04.07.2019
2 Копанарките с мръсната торба на рамо...!
11:51 04.07.2019
3 Калин Терзийски
13:23 04.07.2019
4 До Малкия мук....
15:06 04.07.2019
5 Този коментар е премахнат от модератор.