Необходими продукти:
- 1/2 кг готова кора за пай или бутер тесто;
- 4 ч.ч. череши;
- 1 ч.ч. захар;
- 2 с.л. царевично нишесте;
- 4 ч.л. лимонов сок;
- 10 г желатин;
- 2 с.л. вода;
- червена сладкарска боя.
Начин на приготвяне:
Желатинът се разтваря в студена вода според инструкциите на опаковката.
В малка тенджера или касерола се намачкват половината череши със захарта. Добавят се царевично нишесте, лимонов сок и червената хранителна боичка. Сместа се готви на среден огън, като се разбърква се, докато се сгъсти.
Сваля се от котлона и се добавят желатинът. Разбърква се енергично. Останалите череши се нарязват.
Готовата кора за пай се слага във формата и се нареждат черешите. Десертът се полива със сместа и се оставя да се охлади поне четири часа преди сервиране, пише 1001recepti.com.
Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ооо
10:15 21.05.2025
2 Работещи бедни
10:23 21.05.2025
3 в бредленд пай с черешки е 3 лв
Коментиран от #4
10:25 21.05.2025
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 121212
14:00 21.05.2025
7 Яяяяяя
14:50 21.05.2025
8 рецептата не струва
16:29 23.05.2025