Last news in Fakti

13 Юни, 2012 16:12 2 749 0

Римска пародия за битката в дясното (видео)

  • пародия-
  • сдс-
  • иван костов-
  • мартин димитров-
  • бойко борисов-
  • меглена кунева

Нов пародиен клип, посветен на битката за дясното, плъзна в YouTube. “И ти ли, Петре?“ е заглавието на 5-минутната видео карикатура, създадена в епически древен декор, присъщ на лютата дясна битка.

Авторът е потребител с име videokarikatura, който преди седмици пресъздаде лидерската битка в БСП с дуел между Първанов и Станишев под заглавието „"Я не архар, дорогой!".

Действието е върнато в някогашната Римска империя и прави аналогия с убийството на Гай Юлий Цезар. Ролята на злощастния пълководец е „поверена“ на оттеглилия се лидер на СДС Мартин Димитров, който подаде оставка, след като партията му отказа нов изборен съюз с Иван Костов.

Както подобава на историческата истина, Димитров е безмилостно прободен от сенаторите - предатели. Ножът държи Петър Стоянов (в ролята на Брут), с което авторите на клипа поставят въпроса каква е неговата роля за разпада на дясното. Творческата интерпретация за Брут вероятно е свързана с последното изказване на експрезидента против ново издание на Синята коалиция.

Иван Костов е вкаран в образа на Помпей. Той е част от Първия триумвират заедно с Цезар и Марк Лициний Крас, като в последствие Цезар узурпира властта и става пожизнен император с титлата Велик Понтифик.

Меглена Кунева е пък Клеопатра. Докато се разиграва драматичното убийство, тя взема подсилваща вана, наблюдавана скрито и с възторг от ТВ- водещия Слави Трифонов. Във ваната по-късно се появява и Прошко Прошков (по аналогия с любовника й Марк Антония) , може би защото се присъедини към нейната партия.

Ситуацията става още по-обтегната, когато варварските орди, водени от Бойко Борисов, нападат кръвожадно разтурения Рим.

В клипа са „вкарани“ още Едвин Сугарев, който пророкува покушението на "Цезар" и временния лидер на СДС Борис Марков, представен като водач на легион, целящ да удържи -щурма на варварите.

"И ти ли, Петре ?" е пародиен видео поглед за процесите в дясното пространство, преувеличени и изопачени през призмата на карикатурата, обясняват създателите на клипа, които имат зад гърба си подобни пародии и за гласуването, АСТА и други.

Видеото е качено вчера и има около 400 преглеждания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА