13 Юни, 2012 18:08 21 835 5

Почина един от най-дръзките обирджии

  • хенри хил-
  • обири-
  • мафия

Хенри Хил вдъхновил филм, спечелил Оскар

На 69-годишна възраст почина Хенри Хил, известният бивш мафиот, който минава на страната на ФБР и се превръща в информатор на тайните служби. До голяма степен личността на Хил вдъхновява Мартин Скорсезе да сътвори   получилия „Оскар“ филм „Добри момчета“, където героят му е изигран от Рей Лиота. Лентата, в която участват Робърт Де Ниро и Джо Пеши, е базирана на автобиографичната книга за Хил, публикувана през 1968 година.

Точната причина за кончината на Хил остава неясна за широката публика, но бе изтъкната тежката му пристрастеност към цигарите. Той боледувал продължително време и сърцето му не е издържало, предаде Би Би Си. Хил издъхнал в присъствието на семейството си в Лос Анджелис.

Хенри Хил е от италианско – ирландско семейство, роден в Бруклин, Ню Йорк през 1943 година. Попада в подземния свят на Ню Йорк под крилото на фамилия Лукезе, където се забърква в куп престъпления и гради 20-годишна гангстерска кариера. Сред най-известните му обири е този на немския превозвач Lufthansа на летище „Джон Кенеди“ през 1978 година, когато са откраднати 5 милиона долара в брой и скъпоценности за 875 000 долара.

Мафиотът е арестуван през 1980 година и обвинен за разпространение на наркотици. Именно тогава той сключва сделка в тайните служби и се съгласява да свидетелства срещу бившите си босове. Попада в програма за защита на свидетелите, но е изхвърлен в началото на 90-те години, след като призната за нови престъпления с наркотици.

След това Хил се захваща с бизнес – отваря ресторант и пуска на пазара собствен сос за спагети.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адидас лед

    2 0 Отговор
    eh gorkiqt chovek,ko da se napravi ne mojem da sprem sadbata
  • 2 ...

    2 0 Отговор
    Това е един от малкото мафиоти, който е умрял от естествена смърт...В този "бизнес", не се задържат повече от 10 години..

    Коментиран от #3

  • 3 Потърпевш

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "...":

    -ами след като е станал "перде"-как няма да живейка-то Бог ще му сипе-по делата ни съдят...
  • 4 ангелов

    1 0 Отговор
    За първи път този филм го видях на видео касетка през 1991г.,ако не се лъжа и оттогава до сега може-би поне още 7-8 пъти съм го гледал и винаги с голям интерес.Много успешно произведение е направил режисьора.Живота е такъв,какво да се прави,какъвто и да си бил,каквото и да си имал,всичко един ден си остава тук и никой нищо не взема със себе си.
  • 5 Грую

    1 0 Отговор
    "Човек и добре да живее умира ................